Здраве

„Модерна“ потвърди, че ще има забавени доставки на ваксината й извън САЩ

Фармацевтичната компания „Модерна“ вчера потвърди, че има забавяне в доставките на нейната ваксина срещу КОВИД-19 за получатели извън САЩ, с което увеличи неблагополучията на държавите, опитващи се да ускорят кампаниите си по ваксиниране, предаде ДПА.

Базираната в американския щат Масачузетс фирма съобщи, че е осигурила ревизирани указания за доставки в краткосрочен план, като успоредно с това работи за увеличаване на продукцията в производствения си обект в Швейцария. Няколко европейски държави обявиха, че „Модерна“ ще съкрати доставките си с 20 на сто през втората седмица на февруари.

„Модерна“ току-що ни уведоми, че в седмицата, започваща на 9 февруари, ще бъдат доставени 132 000 дози от планираните 166 000, което е с 20 процента по-малко, каза пред журналисти комисарят на италианското правителство Доменико Аркури.

В свое изявление „Модерна“ посочи, че увеличава производставния си капацитет, но все още е в процес на осигуряване на доставките, планирани за следващите три месеца и на изпълнение на договорните си ангажименти. Фармацевтичните производители „АстраЗенека“ и „Пфайзер-Бионтех“ също обявиха, че има временни намаления в доставките на техните ваксини за държави от ЕС.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Чуканова спечели сребро...

30 минути ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

един час ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

един час ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

един час ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

един час ago
image0 (9K)