Световни новини

Напрежение и нападки по време на първия предизборен дебат между Тръмп и Байдън

В обстановка на напрежение и нападки президентът на САЩ Доналд Тръмп и кандидат-президентът от Демократическата партия Джо Байдън се изправиха един срещу друг в първия си предизборен дебат.

Двамата проведоха ожесточен спор по редица теми, сред които пандемията от коронавируса COVID-19, икономиката и здравеопазването на САЩ.

Стигна се до нападки на лична основа между двмата кандидат-президенти. На няколко път Байдън каза на Тръмп да „замълчи“. Той от своя страна атакува своя опонент с твърдението, че не е направил нищо за близо 50-те години, през които се занимава с политика във федералната столица Вашингтон.

Байдън нарече президента Доналд Тръмп „пудела на Путин“, защото „отказва да каже и дума за премиите за убийства на американски военни“. Медии в САЩ твърдят, че руски агенти са раздавали пари на ислямисти, близки до талибаните, за да убиват американски войници в Афганистан.

„Всички знаят, че той е лъжец“, каза още бившият вицепрезидент по адрес на Тръмп и го нарече „клоун“.

„У вас няма нищо интелигентно“, каза президентът от Републиканската партия. Тръмп нарече Байдън „марионетка“ на радикалната левица.

В края на дебата кандидатът Джо Байдън пое ангажимент да признае резултатите от президентските избори на 3 ноември. Президентът Доналд Тръмп, който е кандидат за втори мандат, заяви, че ще има изборни измами от страна на симпатизантите на неговия опонент. Той смята, че обявяването на окончателните резултати от изборите може да се забави с месеци.

Пламен Пенчев

Share
Published by
Пламен Пенчев

Recent Posts

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

24 минути ago

Жълт код за значителни валежи в осем области днес

Вижте къде ще вали най-много...

25 минути ago

Румънски джип се обърна по таван и спря в дърво

Жена е пострадала при катастрофата в Русе...

38 минути ago

Митничари разкриха контрабандно оборудване за яхти за 100 бона

Оборудването е разкрито в контейнери в Бургас...

2 часа ago
image0 (9K)