Любопитно

Незаконно роден холандски принц на път да получи титла и права

Принц Карлос, който е женен и има три деца, никога не е оспорвал, че Хуго е негов син, но е категорично против да му бъдат давани привилегии. Той говори малко за сагата, описвайки я като „тъжна и лична“

[ad id=“263680″]

Нелегитимният син на холандски принц вероятно най-накрая ще бъде приет като член на кралското семейство след продължителна съдебна битка за преодоляване на неформална сделка, сключена след неговото раждане.

21-годишният Хуго Клинстра е син на принц Карлос, братовчед на крал Вилем-Александър, и Бриджит Клинстра – негова приятелка от детинство, с която има връзка.

Принц Карлос настоява, че когато тя забременява, двойката постига споразумение, че детето няма да получи кралска титла или други права. Той посочва, че Бриджит е взела „независимо решение“ да има дете, припомня The Telegraph.

[ad id=“218001″]

След като навършва 18 години, Хуго Клинстра обаче решава да оспори това споразумение и влиза в серия от правни битки, за да получи кралски статут.

Той иска грандиозната титла на негово кралско височество принц Карлос Хуго Родерик Сибрен де Бурбон де Парме и също така да бъде включен в регистъра на холандските благородници.

В последния кръг на битката от понеделник въпросът е обсъден от Държавния съвет, консултативен орган на холандското кралско семейство.

[ad id=“218548″]

Срещата се проведе зад закрити врата, но от съвета се очаква да издаде решение, благоприятно за Клинстра, в рамките на няколко седмици, според De Telegraaf и други холандски медии.

Това би бил краят на една правна и конституционна битка, започнала преди три години, когато 21-годишният младеж за първи път поставя предизвикателството пред баща си.

Принц Карлос, който е женен и има три деца, никога не е оспорвал, че Хуго е негов син, но е категорично против да му бъдат давани привилегии. Той говори малко за сагата, описвайки я като „тъжна и лична“, пише Profit.bg.

[ad id=“236480″]

Хуго Клинстра вече спечели битката на няколко нива, след като преди две години тогавашният министър на правосъдието се произнесе в негова полза, а миналата година съд в Хага подкрепи решението на министъра.

Според нидерландското законодателство незаконно родените кралски особи имат право да носят името и титлите на своето семейство.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

4 минути ago

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

31 минути ago

Хамас показа двама заложници

Пуснаха видеозапис...

39 минути ago

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

Мандатът е за 6 месеца...

40 минути ago

България и Турция продължаватдебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

43 минути ago

Костов намекна за оставка, ще решават с ръководството

Ако има нужда от треньорска смяна, ще е направим, заяви той...

2 часа ago
image0 (9K)