Новини

Орбан каза: Българите укрепват сигурността на Унгария, но и защитават цяла Европа

„Съдбата на Европа днес се решава на южната граница на България. Българите укрепват сигурността на Унгария, но и защитават цяла Европа.“, каза министър-председателят на Унгария Виктор Орбан по време на награждаването на българския премиер в оставка Бойко Борисов с ордена „Голям кръст за граждански заслуги“ в сградата на парламента в Будапеща, предаде „Фокус“, цитирана от dir.bg.

„За нас унгарците беше важно да знаем и да чувстваме, че на Балканския полуостров има един народ, чиято съдба и история е свързана с нашата, който разбира нашето мислене и нашите действия. Това е особено ценно сега, когато Европа се държи сякаш нищо не е научила и всичко е забравила от последните десетилетия“, заяви унгарският премиер.

„Ние повече от 100 години се борим с историята. Ние, унгарците и българите, се борим с историята. Има грешки в историята, които не могат да бъдат поправени, но се стремим всички наши решения да бъдат в полза на националните интереси. Само така можем да защитим себе си и да защитим Европа“, каза още Виктор Орбан.

„То и свидетелство за това, че българите начело с министър-председателя защитават цяла Европа. Те не са задължени за това от някакви договори, а от своята история и християнски ценности“, допълни унгарският министър-председател Виктор Орбан по време на официалната церемония в парламента на Унгария.

Премиерът в оставка Бойко Борисов на свой ред каза, след получи ордена, че защитата не само на българската, но и на европейската граница, ще продължи.

„Наградата е чест за мен, но тя е за усилията на цялото правителство, всички български граничари и военни, които денонощно бдят за сигурността на Европа, не само на България.
Все по-тежко ще става в Европа „в тази безпрецедентна криза по света – войни, бежански потоци, мигранти“, допълни Борисов.

„Лидери като Орбан са изключително нужни на Европа, заради трезвата оценка на опасностите, които идват. Ще продължи и борбата с престъпността, контрабандата, корупцията и „всичко, което трови нашите държави“, категоричен бе Борисов пред унгарските депутати.

Arhiv

Recent Posts

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Чуканова спечели сребро...

5 минути ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

55 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

56 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

един час ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

един час ago
image0 (9K)