ИЗБРАНИ

Палатков лагер край парламента издигнаха протестиращите

Протестиращите отново издигнаха палатковия лагер пред МС тази вечер. Стотици се събраха в центъра на София снощи, за да поискат отново оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев. Акцент е и подкрепата за Хиполенд, след като властите започнаха масирана проверка на веригата магазини за играчки – ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал от сълзотворния газ на полицията.

Трябва да продължим, докато постигнем целите си: оставки, честни избори. Следващият четвъртък, 10 септември, 8 часа сутринта, отново на площада! Нас не ни е страх и отново ще продължим напред! – призова Хаджигенов. Същевременно той съобщи, че тази вечер (снощи – бел ред.) ще бъде издигнат палатков лагер пред НС.

Днес написахме апел към всички „опозиционни“ партии в парламента да напуснат тази илюзия за Народно събрание, която Бойко ползва като параван, с който да си скрие срамните части и имитира демокрация. Да съберат жалките остатъци от смелост, мъжество, етика и да напуснат парламента, за да не легитимират тази фасадна демокрация – срамно листо, с което Бойко крие свинщините на своето управление и ужасяваща корупция. Дали ще ни чуят? Не знам. Но ще чуят всеки един от нас, защото ние сме много и ние сме избиратели. Това е наше право. Така че чакаме до понеделник – да видим дали някой ще ни чуе. Изпратели сме апела не само до БСП и ДПС, до ГЕРБ включително и до независимите депутати. Не купувайте нищо от Марешки само следващите два дни – или ще прочете Конституцията, или ще размисли. Така че има някакво значение, заяви Хаджигенов.

Утре сутринта в 9 часа ще се гледат мерки за неотклонение на Малките пет кьошета. Това е свинщина и изнасилване на правото. Всички в 9 ч. пред Софийския районен съд, отправи апел адвокат Хаджигенов.

Господа журналисти, главният секретар на МВР е казал, ча арестуваните журналисти са хвърляли камъни. Запомнете го това! Ако сме дойдели на власт, казал той, сме щели да го сменим. Ами да, искаме му оставката веднага. Един от арестуваните е журналист от Франс прес. Фотоапаратът му е бил разбит! Видяхте и отношението към датския журналист. Погрешно е арестуван и американски гражданин – влязохме и в новините там. На 2 септември на протеста е арестуван и дипломат на ЮНЕСКО. До момента няма официални данни за броя арестувани, ранени, хоспитализирани, каза от своя страна проф. Велислав Минеков.

OFFNews

 

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

В МВР и ОДМВР-Стара Загора е открита денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с изборния процес

В МВР и ОДМВР-Стара Загора е открита денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с изборния…

14 минути ago

Тази вечер в „Златно момче“: Ферит моли Сейран за прошка и я умолява да не си тръгва

Ферит признава на Сейран, че дядо му знае всичко, и е готов Суна да каже…

36 минути ago

Тази вечер в „Доброта“: Дамла е наръгана и е загубила много кръв

Неслихан се качва по стълбите и заварва наръганата Дамла. Мурат пита жена си какво е…

56 минути ago

Изборите 2 в 1 – изтъркани послания и липса на програми

Политиците трудно ще привлекат внимание към себе си...

един час ago

Главчев след вота в РМС: Повече отстъпки няма накъде да правим

Служебният премиер се надява Скопие да продължи европейската перспектива...

един час ago

Започва разширяване на ГКПП „Малко Търново“

На срещата присъстваха Главчев, министри и кметът на Малко Търново...

един час ago
image0 (9K)