Палатков лагер край парламента издигнаха протестиращите

Протестиращите отново издигнаха палатковия лагер пред МС тази вечер. Стотици се събраха в центъра на София снощи, за да поискат отново оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев. Акцент е и подкрепата за Хиполенд, след като властите започнаха масирана проверка на веригата магазини за играчки – ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал от сълзотворния газ на полицията.

Трябва да продължим, докато постигнем целите си: оставки, честни избори. Следващият четвъртък, 10 септември, 8 часа сутринта, отново на площада! Нас не ни е страх и отново ще продължим напред! – призова Хаджигенов. Същевременно той съобщи, че тази вечер (снощи – бел ред.) ще бъде издигнат палатков лагер пред НС.

Днес написахме апел към всички „опозиционни“ партии в парламента да напуснат тази илюзия за Народно събрание, която Бойко ползва като параван, с който да си скрие срамните части и имитира демокрация. Да съберат жалките остатъци от смелост, мъжество, етика и да напуснат парламента, за да не легитимират тази фасадна демокрация – срамно листо, с което Бойко крие свинщините на своето управление и ужасяваща корупция. Дали ще ни чуят? Не знам. Но ще чуят всеки един от нас, защото ние сме много и ние сме избиратели. Това е наше право. Така че чакаме до понеделник – да видим дали някой ще ни чуе. Изпратели сме апела не само до БСП и ДПС, до ГЕРБ включително и до независимите депутати. Не купувайте нищо от Марешки само следващите два дни – или ще прочете Конституцията, или ще размисли. Така че има някакво значение, заяви Хаджигенов.

Утре сутринта в 9 часа ще се гледат мерки за неотклонение на Малките пет кьошета. Това е свинщина и изнасилване на правото. Всички в 9 ч. пред Софийския районен съд, отправи апел адвокат Хаджигенов.

Господа журналисти, главният секретар на МВР е казал, ча арестуваните журналисти са хвърляли камъни. Запомнете го това! Ако сме дойдели на власт, казал той, сме щели да го сменим. Ами да, искаме му оставката веднага. Един от арестуваните е журналист от Франс прес. Фотоапаратът му е бил разбит! Видяхте и отношението към датския журналист. Погрешно е арестуван и американски гражданин – влязохме и в новините там. На 2 септември на протеста е арестуван и дипломат на ЮНЕСКО. До момента няма официални данни за броя арестувани, ранени, хоспитализирани, каза от своя страна проф. Велислав Минеков.

OFFNews

 

 


image0 (9K)