Спорт

„Писта Стара Загора“ събира елита на автомобилния спорт на 26 и 27 септември

На 26 и 27 септември (събота и неделя), в Стара Загора ще се състои автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. То е трети кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 27 септември, от 10.30 часа, на източния пътен възел на града, а в съботния ден тренировките ще започнат от 13.00 часа.

Възстановеният и емблематичен за автомобилните фенове шампионат „Писта Стара Загора“ и тази година ще събере състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна.  „Започна записването на участниците и отново очакваме екипите на най-добрите пилоти у нас“, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора. „Трасето е добре познато – 2.8 км, а групите са четири „Лада“, „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“, допълни Бояджиев. Между сериите зрителите ще могат да се насладят на специално подготвено дрифт шоу.

Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старозагорски спортист, както и купи за всички класове и отборно класиране. И тази година ще има приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.

 

Сред проявите на събитието ще бъде и дефиле на нови автомобили. По време на него ще бъдат представени модели от множество различни марки и модели.

 

Организатори са Община Стара Загора, АСК – Стара Загора и Автомобилната федерация България.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Прокълнатата неделя на Формула 1: 30 години от смъртта на Айртон Сена

Дори и днес пилотът удивлява хората...

20 минути ago

ЦСКА отрекоха Бербатов да е президент на клуба

С него дори не са водени разговори...

21 минути ago

ГЕРБ застават плътно зад държавната детска болница

От партията призоваха всички правителства да работят по нея...

39 минути ago

Цената на природния газ е със 7% по-ниска през май

Тя е в размер на 54,70 лв./MWh...

43 минути ago
image0 (9K)