Политика

ПП ГЕРБ-Стара Загора. Как и къде да се запознаем с програма, идеи, личности

ЗАРАТА, както писахме вчера, започва поредица, в която ще предостави информация в рубриката си „Политика“ как и къде да се запознаят гражданите с програмите, идеите, знаковите лица на партиите, преди 11 юли.

ПП ГЕРБ е учредена на 3 декември 2006 година.

Офисът в Стара Загора се намира на бул. Митрополит Методий Кусев, 5.

Фейсбук страниците на партията ТУК  и ТУК

Областен координатор на ГЕРБ-Стара Загора е Пламен Йорданов. Пламен Йорданов е роден на 4 април 1981 г. в Стара Загора. Завършил е Търговската гимназия, а след това УНСС, финанси. Лицензиран инвестиционен консултант. Бил е общински организационен секретар на ПП ГЕРБ-Стара Загора. Ръководител на групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Стара Загора. Народен представител от ПП ГЕРБ в 42-рото и 43-ото НС. Женен е. Със съпругата си Пламена имат две дъщери – Изабела и Емили.

 

Общински ръководител е Емил Христов. Роден е на 5 юни 1957 г. в Плевен. Народен представител (2017 г.–2021 г.), екс зам.-председател на Народното събрание. Завършва  специалността противовъздушна отбрана във Висшето военно-артилерийско училище в Шумен. Разпределен е в зенитно-артелерийския полк в Стара Загора като командир на пускова установка. Тогава командва няколко души, а две десетилетия по-късно вече е командир на дивизиона. Завършва и Военна академия. По-късно участва като част от ръководните екипи в мисии на НАТО и на международните сили в Босна и Херцеговина и в Ирак. Пътят до там отново минава през личния му избор – да учи здраво английски език и да придобие различни специализации в чужбина. След обучение в академия на НАТО в Германия става специалист по управление на кризи от военен и невоенен характер. В Холандия изучава как се планират и управляват мироопазващи операции, като част от чуждестранни военни мисии. Емил Христов участва в работни групи към НАТО, включително и в щаб-квартирата в Брюксел още в годините преди България да бъде приета като член на пакта през пролетта на 2004 г. След 2009 г. влиза в политиката. Бил е общински председател на ГЕРБ в Стара Загора, а през 2011 г. е избран за председател на Общинския съвет на Стара Загора, който ръководи до влизането си в 44-ото Народно събрание. Семеен.

Трети мандат кмет на Стара Загора от партия ГЕРБ е Живко Тодоров, който е член и на Изпълнителната комисия на партията. Роден е на 21 септември 1981 г. в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ с английски и немски език иСУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Европеистика“. Избран е през 2009 г. за народен представител. От 29 юли 2009 до 5 май 2010 г. е заместник-председател на Комисията по външна политика и отбрана, като от 5 май 2010 до 2 септември 2010 г. е неин председател. От 2 септември 2010 г. до 2011 г. е член на Комисията по външна политика и отбрана. От 4 септември 2009 до 26 януари 2011 г. е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
На 30 октомври 2011 г. Живко Тодоров печели изборите за кмет на община Стара Загора, с резултат на балотаж  – 67, 12% от гласовете на старозагорци (41 006 валидни гласа). На длъжността кмет на община Стара Загора встъпва след полагане на клетва на 7 ноември 2011 г. по време на първата сесия на Общинския съвет на Стара Загора за мандат 2011 – 2015 година. На изборите през 2015 г. е преизбран на първи тур за кмет на града с резултат 79, 04 %. През 2019 г. е избран за трети мандат с 68, 63 % от гласовете на старозагорци.
Управлението на ГЕРБ е положително за развитието на регион Стара Загора. Реализирани са проекти за стотици милиони лв. в инфраструктура, облагородяване, ремонти и възстановяване на десетки обекти, ремонти и осъвременяване на училища и детски градини, културни институции, квартали, детски площадки, парк,  изграждане на възлови за развитието на града и областта структури. Старозагорци отдавна са свикнали с всичко това и вече го приемат като даденост и нормално, дори досадно ежедневие. Акцентът вече пада на проблемите.
На последните избори разликата между ГЕРБ и ИТН в 27МИР е само 2%. Причините са много, но основните, влияещи на резултата, като че ли са: несигурното бъдеще на енергийния комплекс, за което не малко хора търсят чудо и месия, липсата на добра комуникация с младите хора (20-30 г.), които не помнят реално други времена, а в последната година на пандемия и ограничения, в сегашните виждат най-вече пороците и несвободата и не на последно място – някак вялата и почти административна кампания на управляващите.
Затова, най-добре е изборът да бъде информиран – запознайте се добре с програмата, вижте лицата в листата – да се надяваме, че ще бъдат млади, надеждни и подготвени да направят прехода към модернизация, без да скъсат със сигурността и предвидимостта.
Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Даяна Стойчева от Берое спечели сребро на международен турнир по борба

Двама състезатели на СКБ "Берое" представиха националния отбор по борба за възраст кадети и кадетки…

6 минути ago

Опасна хищна риба се появи в Черно море, ще застраши ли улова?

Според рибар най-опасен е човек, защото е ненаситен...

27 минути ago

Поздрав към слънцето – всичко за сутрешна рутина, препоръчвана от йога инструкторите

Чудили ли сте се какви са ползите за здравето от тези асани?...

49 минути ago

800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават

Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права...

55 минути ago

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Завършва великденският празничен цикъл...

един час ago

Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят

Европа не може да замести Щатите, твърди Керемедчиев...

един час ago
image0 (9K)