ПП ГЕРБ-Стара Загора. Как и къде да се запознаем с програма, идеи, личности

ЗАРАТА, както писахме вчера, започва поредица, в която ще предостави информация в рубриката си „Политика“ как и къде да се запознаят гражданите с програмите, идеите, знаковите лица на партиите, преди 11 юли.

ПП ГЕРБ е учредена на 3 декември 2006 година.

Офисът в Стара Загора се намира на бул. Митрополит Методий Кусев, 5.

Фейсбук страниците на партията ТУК  и ТУК

Областен координатор на ГЕРБ-Стара Загора е Пламен Йорданов. Пламен Йорданов е роден на 4 април 1981 г. в Стара Загора. Завършил е Търговската гимназия, а след това УНСС, финанси. Лицензиран инвестиционен консултант. Бил е общински организационен секретар на ПП ГЕРБ-Стара Загора. Ръководител на групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Стара Загора. Народен представител от ПП ГЕРБ в 42-рото и 43-ото НС. Женен е. Със съпругата си Пламена имат две дъщери – Изабела и Емили.

 

Общински ръководител е Емил Христов. Роден е на 5 юни 1957 г. в Плевен. Народен представител (2017 г.–2021 г.), екс зам.-председател на Народното събрание. Завършва  специалността противовъздушна отбрана във Висшето военно-артилерийско училище в Шумен. Разпределен е в зенитно-артелерийския полк в Стара Загора като командир на пускова установка. Тогава командва няколко души, а две десетилетия по-късно вече е командир на дивизиона. Завършва и Военна академия. По-късно участва като част от ръководните екипи в мисии на НАТО и на международните сили в Босна и Херцеговина и в Ирак. Пътят до там отново минава през личния му избор – да учи здраво английски език и да придобие различни специализации в чужбина. След обучение в академия на НАТО в Германия става специалист по управление на кризи от военен и невоенен характер. В Холандия изучава как се планират и управляват мироопазващи операции, като част от чуждестранни военни мисии. Емил Христов участва в работни групи към НАТО, включително и в щаб-квартирата в Брюксел още в годините преди България да бъде приета като член на пакта през пролетта на 2004 г. След 2009 г. влиза в политиката. Бил е общински председател на ГЕРБ в Стара Загора, а през 2011 г. е избран за председател на Общинския съвет на Стара Загора, който ръководи до влизането си в 44-ото Народно събрание. Семеен.

Трети мандат кмет на Стара Загора от партия ГЕРБ е Живко Тодоров, който е член и на Изпълнителната комисия на партията. Роден е на 21 септември 1981 г. в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ с английски и немски език иСУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Европеистика“. Избран е през 2009 г. за народен представител. От 29 юли 2009 до 5 май 2010 г. е заместник-председател на Комисията по външна политика и отбрана, като от 5 май 2010 до 2 септември 2010 г. е неин председател. От 2 септември 2010 г. до 2011 г. е член на Комисията по външна политика и отбрана. От 4 септември 2009 до 26 януари 2011 г. е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
На 30 октомври 2011 г. Живко Тодоров печели изборите за кмет на община Стара Загора, с резултат на балотаж  – 67, 12% от гласовете на старозагорци (41 006 валидни гласа). На длъжността кмет на община Стара Загора встъпва след полагане на клетва на 7 ноември 2011 г. по време на първата сесия на Общинския съвет на Стара Загора за мандат 2011 – 2015 година. На изборите през 2015 г. е преизбран на първи тур за кмет на града с резултат 79, 04 %. През 2019 г. е избран за трети мандат с 68, 63 % от гласовете на старозагорци.
Управлението на ГЕРБ е положително за развитието на регион Стара Загора. Реализирани са проекти за стотици милиони лв. в инфраструктура, облагородяване, ремонти и възстановяване на десетки обекти, ремонти и осъвременяване на училища и детски градини, културни институции, квартали, детски площадки, парк,  изграждане на възлови за развитието на града и областта структури. Старозагорци отдавна са свикнали с всичко това и вече го приемат като даденост и нормално, дори досадно ежедневие. Акцентът вече пада на проблемите.
На последните избори разликата между ГЕРБ и ИТН в 27МИР е само 2%. Причините са много, но основните, влияещи на резултата, като че ли са: несигурното бъдеще на енергийния комплекс, за което не малко хора търсят чудо и месия, липсата на добра комуникация с младите хора (20-30 г.), които не помнят реално други времена, а в последната година на пандемия и ограничения, в сегашните виждат най-вече пороците и несвободата и не на последно място – някак вялата и почти административна кампания на управляващите.
Затова, най-добре е изборът да бъде информиран – запознайте се добре с програмата, вижте лицата в листата – да се надяваме, че ще бъдат млади, надеждни и подготвени да направят прехода към модернизация, без да скъсат със сигурността и предвидимостта.

image0 (9K)