Полезни съвети

Приятните изживявания и доброто настроение са лек срещу всички болести

Когато човек се чувства щастлив, той несъмнено е в разцвета на силите си и се радва на крепко здраве. Причината за доброто настроение се дължи на ендорфините в мозъка, които освен това, оказват и редица други благоприятни влияния върху човешкия организъм.

[ad id=“225664″]

Те имат силно обезболяващо действие, благодарение на тях се нормализира честотата на дишане и кръвното налягане. Също така, именно ендорфините в кръвта стимулират процесите на храносмилане и спомагат за заздравяването на имунната система и тъканите. Когато изпитваме някакво приятно чувство, което ни носи радост и удовлетворение, забравяме за всичките си болки и се отдаваме на усещането.

Според китайски лекари, хормоните на щастието могат да засилят имунната защита на организма и да излекуват всякакъв вид болести. Много фармацевтични компании на запад предлагат синтетични заместители на тези хормони, които имали способността да лекуват хронична депресия.

[ad id=“263680″]

За да поддържате нивото на ендорфините високо, спазвайте някои от следните съвети и бъдете сигурни, че болестите ще ви подминават. Доставяйте си малки радости всеки ден. Купувайте си красиви предмети, глезете се със спа или различни козметични процедури, с които ще се почувствате по-ведри, по-красиви и в по-добро настроение. Обзаведете дома си в свежи цветове, сложете много цветя и красиви картини, които ще ви накарат да се чувствате добре.

Доставяйте си удоволствие и чрез АРОМА терапия, отделяйте повече време за себе си, което да прекарвате в почивка, разходка или малко пътешествие. Намерете си интересно занимание, на което да се отдавате в трудни моменти.

[ad id=“236999″]

Лесно можете да увеличите нивото на ендорфините и да подобрите настроението си, ако се срещате с интересни хора, получавате подаръци и комплименти или пък постигате добри резултати в определена сфера.

Ако дадете път на хубавите емоции и приятните изживявания, със сигурност ще подобрите живота си и ще укрепите здравето си по най-добрия начин.

Румяна Иванова

Аз мога

Recent Posts

Кафето с рекордно високи цени, проблеми за какаото

Българите масово консумират сорт арабика...

5 минути ago

Експерт: Голяма част от българите нямаме спестявания

Най-много некоректни длъжници има сред младите хора...

8 минути ago

Алиев към Радев: България е важен транзитен парньор

Разширяват се интересите в различни сфери...

34 минути ago

Номерата на бюлетините са ясни: ГЕРБ №22, ПП-ДБ №14

Вижте коя партия с кой номер ще бъде на вота...

52 минути ago

Да избягаш от бащината сянка. Енрике Иглесиас, на когото не му омръзва да пее

Когато започва да пее, се представя за друг, за да не използва известната си фамилия.…

54 минути ago
image0 (9K)