Приятните изживявания и доброто настроение са лек срещу всички болести

Когато човек се чувства щастлив, той несъмнено е в разцвета на силите си и се радва на крепко здраве. Причината за доброто настроение се дължи на ендорфините в мозъка, които освен това, оказват и редица други благоприятни влияния върху човешкия организъм.

[ad id=“225664″]

Те имат силно обезболяващо действие, благодарение на тях се нормализира честотата на дишане и кръвното налягане. Също така, именно ендорфините в кръвта стимулират процесите на храносмилане и спомагат за заздравяването на имунната система и тъканите. Когато изпитваме някакво приятно чувство, което ни носи радост и удовлетворение, забравяме за всичките си болки и се отдаваме на усещането.

Според китайски лекари, хормоните на щастието могат да засилят имунната защита на организма и да излекуват всякакъв вид болести. Много фармацевтични компании на запад предлагат синтетични заместители на тези хормони, които имали способността да лекуват хронична депресия.

[ad id=“263680″]

За да поддържате нивото на ендорфините високо, спазвайте някои от следните съвети и бъдете сигурни, че болестите ще ви подминават. Доставяйте си малки радости всеки ден. Купувайте си красиви предмети, глезете се със спа или различни козметични процедури, с които ще се почувствате по-ведри, по-красиви и в по-добро настроение. Обзаведете дома си в свежи цветове, сложете много цветя и красиви картини, които ще ви накарат да се чувствате добре.

Доставяйте си удоволствие и чрез АРОМА терапия, отделяйте повече време за себе си, което да прекарвате в почивка, разходка или малко пътешествие. Намерете си интересно занимание, на което да се отдавате в трудни моменти.

[ad id=“236999″]

Лесно можете да увеличите нивото на ендорфините и да подобрите настроението си, ако се срещате с интересни хора, получавате подаръци и комплименти или пък постигате добри резултати в определена сфера.

Ако дадете път на хубавите емоции и приятните изживявания, със сигурност ще подобрите живота си и ще укрепите здравето си по най-добрия начин.


image0 (9K)