Руският външен министър Сергей Лавров коментира отношенията с България

Руско-българските отношения не зависят от колебанията на политическата конюнктура. Страните са заинтересувани от развитието на конструктивно взаимодействие„. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за българското списание „Международни отношения“.

[ad id=“225664″]

България е важен партньор на Русия в Европа. За нас отношенията със София са важни и не зависят от колебанията на политическата ситуация„, подчерта първият дипломат на Русия.

[ad id=“237001″]

Заинтересувани сме от тяхното по-нататъшно укрепване, на принципа на взаимната изгода и отчитане на интересите на другата страна„.

Освен това„, посочи Лавров, „за съжаление през последните години диалогът ни не винаги беше успешен”.

[ad id=“263680″]

Най-яркият пример е взетото решение от София – под натиска на Вашингтон и Брюксел, за отказ от строителството на стратегически важния газопровод „Южен поток” „, каза руският външен министър.

[ad id=“218001″]

Със задоволство констатирам, че днес българските партньори показват заинтересованост от развитието на конструктивно взаимодействие. И това дава резултати. Възобновен беше ръстът на стокооборота – миналата година обемът му се увеличи с 24% до 3,45 млрд. долара„, отбеляза Сергей Лавров.

kanal3.bg


image0 (9K)