Футбол

Сенегал спечели първата си победа на Мондиал 2018

Сенегал спечели първата победа на африкански отбор на Мондиал 2018. Успехът бе с 2:1 над Полша в мач от гр. Н, който бе и последният от първите мачове в груповата фаза. Двубоят се игра на стадиона на „Спартак“ (Москва) – „Откритие Арена“.

[ad id=“225664″]

Воденият от Алиу Сисе тим поведе в 37-ата минута, когато Тиаго Чонек си вкара автогол след шут на Идриса Гай. Сенегалците се възползваха максимално от слабата игра на поляците и удвоиха в 60-ата мин., когато нападателят на „Торино“ Мбайе Нианг използва груба грешка на Гжегош Криховяк. Последният не бе видял, че Нианг се е върнал в игра след оказване на медицинска помощ и подаде в зоната, в която бе сенегалецът. Нианг елеминира първо Ян Беднарек, а сетне и вратаря Войчех Шчесни.

[ad id=“263680″]

До края поляците стигнаха само до почетен гол – Криховяк частично компенсира глупостта си от по-рано, като засече с глава топката в мрежата на съперника.

За поляците следва много тежък мач в неделя, когато трябва да търсят победа срещу тима на Колумбия, загубил също първия си двубой в групата – с 1:2 от Япония. Японците на свой ред оглавиха класирането. С равни точки и голова разлика със Сенегал, те превъзхождат по критерия „феърплей“, тъй като имат само един получен жълт картон срещу два на сметката на африканския тим.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

На втора родова среща канят в село Пшеничево

На втора родова среща канят в село Пшеничево, съобщиха за ЗАРАТА Събитието е под наслов…

2 минути ago

Днес отново облаци, дъжд и гръмотевици

В планините над 2000 м ще вали сняг...

18 минути ago

Експерт: Изборите ще са тежки от техническо естество

Ще имаме коалиционно правителство, убеден е Светослав Живков...

8 часа ago

От СДС очакват наказателен вот на изборите през юни

"Патриарха" и "Витошка" е показателен за аматьорщината на ПП...

8 часа ago

Политолог: Вредно е едни и същи лица да са в листите и за двата вота

Наблюдаваме делегитимация на българския политически елит...

9 часа ago
image0 (9K)