Сенегал спечели първата си победа на Мондиал 2018

Сенегал спечели първата победа на африкански отбор на Мондиал 2018. Успехът бе с 2:1 над Полша в мач от гр. Н, който бе и последният от първите мачове в груповата фаза. Двубоят се игра на стадиона на „Спартак“ (Москва) – „Откритие Арена“.

[ad id=“225664″]

Воденият от Алиу Сисе тим поведе в 37-ата минута, когато Тиаго Чонек си вкара автогол след шут на Идриса Гай. Сенегалците се възползваха максимално от слабата игра на поляците и удвоиха в 60-ата мин., когато нападателят на „Торино“ Мбайе Нианг използва груба грешка на Гжегош Криховяк. Последният не бе видял, че Нианг се е върнал в игра след оказване на медицинска помощ и подаде в зоната, в която бе сенегалецът. Нианг елеминира първо Ян Беднарек, а сетне и вратаря Войчех Шчесни.

[ad id=“263680″]

До края поляците стигнаха само до почетен гол – Криховяк частично компенсира глупостта си от по-рано, като засече с глава топката в мрежата на съперника.

За поляците следва много тежък мач в неделя, когато трябва да търсят победа срещу тима на Колумбия, загубил също първия си двубой в групата – с 1:2 от Япония. Японците на свой ред оглавиха класирането. С равни точки и голова разлика със Сенегал, те превъзхождат по критерия „феърплей“, тъй като имат само един получен жълт картон срещу два на сметката на африканския тим.


image0 (9K)