Стара Загора

Старозагорска гимназия стана част от Международна награда на Херцога на Единбург

От тази година старозагорската ГПЧЕ „Ромен Ролан“ вече е Лицензиран оператор и част от огромното семейство на Фондация „Международната награда на Херцога на Единбург“, която е създадена през 1956 г. и работи в над 130 страни в целия свят.

До днес повече от 8 000 000 млади хора са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата.
Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България” има възможността от 2014 година официално да предоставя и координира Наградата в България.
В края на миналата година, пет преподаватели от гимназията преминаха обучение за Лидери, които да подпомагат учениците, желаещи да участват в Наградата. Над 30 ученици се включиха в това предизвикателство.
Международната награда на Херцога на Единбург е програма за личностно развитие, която развива ключови житейски умения. В нея младежите сами избират и планират своите дейности, поставяйки си лични цели и отбелязвайки своя напредък. Участниците избират активности в направленията: Умения, Физическа активност и Доброволчество, и преживяват Приключенско пътуване. За да постигнат най-високото ниво на Наградата – Злато, те участват в Проект в полза на общността, далеч от родното си място.
Ползи от Наградата:
1. Насърчава развитието на лични и практически умения, които помагат на младите хора в професионалната им реализация и личностно развитие.
2. Участниците извършват доброволни дейности, с които допринасят за развитието на местна общност и осъзнават своята роля в нея.
3. Насърчава младежите да извършват физически и спортни активности, чрез които да подобрят здравето и физическата си форма.
4. Насърчава приключенския и откривателски дух, чрез предприемане на пътешествие сред природата в екип и учене през преживяване.
Дава възможност на участниците за споделени и целеустремени преживявания с хора далеч от родното място, чрез работа по общ проект в полза на местна общност.
Международната награда на Херцога на Единбург изгражда ключови умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност, които са важна част от личностната и професионална реализация на всеки млад човек по света.
https://www.youtube.com/watch?v=P4k7gpGELHk&list=PLbva8oe5MD26GHw6UPQW-_O5thyNtkGxo&index=1&fbclid=IwAR1V0rHtCRWM1EsUtT-GU54JwGUP6TLkx6T6k2J5stQXLV1EhqkYWKB9kY0

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

10 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

11 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

16 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

19 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

38 минути ago

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

един час ago
image0 (9K)