Любопитно

Стенли спасен по чудо от лапите на COVID-19

Певецът Стенли е поредната звезда, която премина през ужаса на COVID-19. Състоянието му беше изключително тежко и се наложи да бъде хоспитализиран, а почитателите му не спираха да се молят за бързо оздравяване.

Сега Стенли събра сили да разкаже през какви трудности е преминал и какви са били симптомите при него, както и защо се е наложило да бъде настанен в болница.

„Дишах трудно, имах двойна пневмония и отслабнах с 10 килограма заради COVID-19, но лекарите ме спасиха“, сподели той в „Здравей, България“.

Стенли предполага, че е пипнал вируса по време на някое събиране. В началото заболяването започнало леко, но не след дълго се влошава.

„Взеха ми проба и се оказа, че е COVID-19. Изписаха ми антибиотици, но нещата се усложняваха, защото усещах, че духът ми напуска тялото, отива някъде, някой го взема. Явно нямаше полза от тези лекарства. В края на първата седмица вече не можех да говоря. Тогава се изплашихме и извикахме бърза помощ“, разказва певецът.

„Цяла седмица бях с кислородна маска. Д-р Сачева ми забрани да я махам. Непрекъснато ми вливаха течности в кръвта. За 24 часа всички легла бяха заети. Вкараха в стаята ми една жена на втория ден. Тя беше много по-зле от мен. Поставиха я на апарат, който издаваше непрекъснато звуци. При нея състоянието й се влоши за часове“, добавя той.

Жената веднага разпознала Стенли. След няколко часа спряла да говори, със знаци му подсказвала, че има нужда от медицински екип и да извика.

„Лекарите са герои. Много съм им благодарен. Бяха като извънземни. В първия момент, като се надвесваха над мен, беше малко страшно. Слава Богу, че оцелях. Ако се беше забавил приема ми в болница, щеше да фатално. Д-р Сачева ми каза, че състоянието ми е било много тежко. Почти не пуша вече. След половин година се надявам отново да мога да пея“, каза още певецът.

show.blitz.bg

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Таен свидетел: Марин Димитров предложи 250 000 евро за назначение на шеф на полицията

Обвиненият митничар искал Венцислав Кирчев да оглави ГДНП...

30 минути ago

Детски площадки: Нарязани катерушки, кал, тук деца вече не играят

В Helpbook зачестиха сигналите за започнати и недовършени ремонти...

32 минути ago

Камион помете служебната кола на кмета на Кричим

От удар колата се ударила в друг камион...

36 минути ago

Студентите от поколението Z е онлайн, имат други нужди

За студенските такси, стипендии и университетското образование...

43 минути ago

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

2 часа ago
image0 (9K)