Стенли спасен по чудо от лапите на COVID-19

Певецът Стенли е поредната звезда, която премина през ужаса на COVID-19. Състоянието му беше изключително тежко и се наложи да бъде хоспитализиран, а почитателите му не спираха да се молят за бързо оздравяване.

Сега Стенли събра сили да разкаже през какви трудности е преминал и какви са били симптомите при него, както и защо се е наложило да бъде настанен в болница.

„Дишах трудно, имах двойна пневмония и отслабнах с 10 килограма заради COVID-19, но лекарите ме спасиха“, сподели той в „Здравей, България“.

Стенли предполага, че е пипнал вируса по време на някое събиране. В началото заболяването започнало леко, но не след дълго се влошава.

„Взеха ми проба и се оказа, че е COVID-19. Изписаха ми антибиотици, но нещата се усложняваха, защото усещах, че духът ми напуска тялото, отива някъде, някой го взема. Явно нямаше полза от тези лекарства. В края на първата седмица вече не можех да говоря. Тогава се изплашихме и извикахме бърза помощ“, разказва певецът.

„Цяла седмица бях с кислородна маска. Д-р Сачева ми забрани да я махам. Непрекъснато ми вливаха течности в кръвта. За 24 часа всички легла бяха заети. Вкараха в стаята ми една жена на втория ден. Тя беше много по-зле от мен. Поставиха я на апарат, който издаваше непрекъснато звуци. При нея състоянието й се влоши за часове“, добавя той.

Жената веднага разпознала Стенли. След няколко часа спряла да говори, със знаци му подсказвала, че има нужда от медицински екип и да извика.

„Лекарите са герои. Много съм им благодарен. Бяха като извънземни. В първия момент, като се надвесваха над мен, беше малко страшно. Слава Богу, че оцелях. Ако се беше забавил приема ми в болница, щеше да фатално. Д-р Сачева ми каза, че състоянието ми е било много тежко. Почти не пуша вече. След половин година се надявам отново да мога да пея“, каза още певецът.

show.blitz.bg

 


image0 (9K)