Спорт

Страхотен обрат изпрати Пиронкова на 1/4-финал в Нотингам

 

Спортист №1 на България за 2020 г. Цветана Пиронкова се класира за 1/4-финалите на турнира на трева в Нотингам (Англия), научи ЗАРАТА. Във II кръг на надпреварата от веригата на ITF с награден фонд $100 000 и гостоприемство настоящата ни втора ракета (№113 в света) постигна страхотен обрат с 2:6, 6:3, 6:3 срещу Моника Никулеску от Румъния.

Двубоят продължи 2:12 ч. и премина през общо 11 пробива. В откриващата част Цвети два пъти предаде подаването си и не успя да реализира нито един от открилите ѝ се три брейкбола. Във втория сет Пиронкова също два пъти загуби сервис гейм, но и двата пъти реагира с моментален рибрейк – за 1:1 и 3:3, след което постигна решаващ пробив за 5:3 и изравни резултата с първия си сетбол.

Решаващата част отново започна с размяна на пробиви, като този път 33-годишната българка не успя да задържи предимството срещу румънската си връстничка. В петия гейм пловдивчанката отново взе подаването на Никуелску и затвърди за 5:3. В последвалия маратонски гейм Пиронкова пропусна три мачбола, но в крайна сметка успя да затвори мача още в подаването на противничката си при четвъртата възможност.

За Цвети това е първо участие на трева след „Уимбълдън“ през 2017 г., след който замрази кариерата си за повече от 3 години. На 1/4-финалите в Нотингам Пиронкова ще срещне представителката на домакините Ема Радукану. Британката елиминира поставената под №8 унгарка Тимеа Бабош с 6:3, 6:3.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

2 минути ago

Прокълнатата неделя на Формула 1: 30 години от смъртта на Айртон Сена

Дори и днес пилотът удивлява хората...

25 минути ago

ЦСКА отрекоха Бербатов да е президент на клуба

С него дори не са водени разговори...

26 минути ago

ГЕРБ застават плътно зад държавната детска болница

От партията призоваха всички правителства да работят по нея...

44 минути ago

Цената на природния газ е със 7% по-ниска през май

Тя е в размер на 54,70 лв./MWh...

48 минути ago
image0 (9K)