Спорт

Сърбия е първият шампион в историята на ATP Cup

Сърбия стана първият шампион в историята на ATP Cup. В решителния мач на двойки от серията Новак Джокович и Виктор Троицки се наложиха над Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо Буста с 6-3 6-4.

Рафаел Надал бе предварително заявен за срещата на двойки, но бе заменен от Фелисиано Лопес, след като заради натрупаната умора в последните дни реши да не играе нов двубой.

Началото на срещата по двойки оправдна напълно очакванията за шоу. Сръбският тандем допусна ранен брейк и изостана 0-2, но с пробиви в шестия и осмия гейм направи страхотен обрат, преди да спечели частта с 6-3.

След подновяването на играта серията на Джокович и Троицки продължи, а испанците имаха сериозни проблеми с посрещането на Джокович, който връщаше в игра почти всяка топка. Сърбите започнаха с пробив за 1-0, а при 40-30 в следващата част Новак направи ас и затвърди – 2-0.

Лопес и Кареньо Буста продължиха да нямат отговор от посрещане, така че да се върнат в сета и да поставят под напрежение опонентите си. При 5-4 Новак Джокович бе на сервис и не остави никакви шансове на испанците – 6-4.

До рещителния дуел се стигна, след като Новак Джокович спечели битката между световните №1 и №2. Първата ракета на Сърбия бе задължен да търси успех над Рафаел Надал и го стори с 6-2 7-6(4). Серията от поредни победи на Джокович над Надал на твърди кортове вече се покачи на цели 9, като през това време не му е дал нито един сет – балансът е 19-0 в полза на сърбина. В цялото им съперничество до момента Новак вече има 29 успеха срещу 26 за Надал.
В първия мач от серията, Роберто Баутиста Агут спечели шестия си мач на ATP Cup и изведе Испания. Световният №10 надделя над втората ракета на Сърбия – Душан Лайович, със 7-5 6-1. В груповата фаза Баутиста Агут спечели и трите си срещи на сингъл, после помогна на испанците да елиминарт Белгия с победа над Кимер Копеянс, а на полуфиналите се наложи над Ник Кирьос, като така завършва надпреварата с актив 6-0.

ATP Cup, финал
Сърбия 1-1 Испания
Джокович/Троицки – Кареньо Буста/Лопес
Новак Джокович – Рафаел Надал 6-2 7-6(4)
Душан Лайович – Роберто Баутиста Агут 5-7 1-6

 

Източник – teniskafe.com

Стефан Стефанов

Recent Posts

Звездата ни в планинското колоездене пострада в катастрофа

Изабела Янкова е с травми по ръцете...

3 минути ago

Тази година доброволците преброиха 6240 врабчета

Домашните врабчета са най-много - 5178...

33 минути ago

Тейлър Суифт била „функциониращ алкохолик“ – има ли такова понятие?

Възможно ли е това да не се отрази на живота му?...

43 минути ago

5 трика за прогонване на мухи от дома

Мухите разнасят зарази и бактерии...

46 минути ago

Изпращаме април – най-топъл за последните осем години

Рекордните за месеца 34,7 градуса са измерени в Русе...

един час ago

Биха 14-годишен в двора на селско училище

Нападението е станало в хасковското село Узунджово...

един час ago
image0 (9K)