Световни новини

Терор във Виена! Четирима ранени при атаки с хладно оръжие в центъра на града

След първия инцидент нападателят е избягал и е извършил още едно нападение, издирваха го до късно през нощта в мащабна акция

[ad id=“225664″]

Четирима души са пострадали при две отделни нападения с хладно оръжие в централните части на Виена, извършени на случаен принцип във вечерните часове на сряда, съобщава австрийският вестник Der Kurier, цитиран от агенция „Фокус“.

[ad id=“236999″]

Съгласно разпространената информация, двойка и тяхната дъщеря са стояли на тротоар пред ресторант в града, когато внезапно са нападнати от мъж. Той е нанесъл множество прободни рани и на тримата членове на семейството. Съобщава се, че получените рани са животозастрашаващи. Жертвите са настанени в болница. По-късно състоянието на двама от тях е определено като „относително стабилно“, докато третият пострадал остава в критично състояние.

[ad id=“236993″]

След инцидента нападателят е избягал и е извършил още една атака, в резултат на което е пострадал един човек. Австрийската полиция е задействала мащабна акция за издирването на нападателя.

Арестуван е един заподозрян, който е бил подложен на разпит. Операцията на правоохранителните органи обаче продължи до късно през нощта. Други подробности не се съобщават към момента.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова