Политика

Цветанов: На Радев му остават още 2 седмици управление

„Искам да напомня на г-н президента, че България е парламентарна република. Остават му още 2 седмици в управление, където той носи персонална отговорност. Той направи законодателство, за което няма право, защото по конституция българският президент няма законодателна инициатива“.

Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред Нова телевизия намесата на президента Румен Радев и готвените промени в изборното законодателство.

„Решението на президента Радев и начинът, по който бе осъществен политически натиск върху служебния кабинет, министерството на правосъдието и съответните служители на министерството, показва, че г-н Радев се стреми към президентска република“, посочи Цветанов.

„Няма да допуснем ограничаване на правата на българите в чужбина“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов заяви, че именно партията на Бойко Борисов е истинската българска десница. „ГЕРБ е автентичната българска десница и в това няма никакъв спор. Доказват го международните реакции и всички поздравления за г-н Борисов, идващи от лидерите на европейската десница“, подчерта той.

„Всички международни политици и медии отбелязаха, че дясноцентристката ГЕРБ победи популизма и очерта реалния и правилен път за силна и обединена Европа“, подчерта Цветанов. Той напомни, че от 2009 г., откак партията участва на парламентарни избори, българската десница винаги е побеждавала българската левица.

Цветанов отбеляза, че 1.12 млн. души са гласували за ГЕРБ на последните избори, а подкрепата за старите десни партии намалява, като те са спечелили общо 276 хил. гласа на предсрочния вот.

„По-малките десни партии постигнаха най-ниския си изборен резултат, което се дължи на вътрешните противоречия помежду им. Вместо да водят дебат с реалните си политически опоненти, те се концентрираха  единствено върху това как да дискредитират бившите си партньори и ГЕРБ“, заяви Цветанов.

Притеснен съм, че около 270-280 хил. български граждани не дадоха гласа си за партия, където гласът им може да бъде чут. Гласувайки за подобни малки партии, гласът им не отива за силна и обединена България, която да бъде част от силна и обединена Европа, посочи той.

Цветанов съобщи, че преговорите с Обединените патриоти се развиват добре и има голям шанс да бъде подписано коалиционно споразумение, на което да се крепи бъдещото съвместно управление.

„Ще организираме работна среща и с парламентарната група на „Воля“, за да потърсим тяхната подкрепа за секторни политики. Досега те публично са заявявали, че са център дясна партия и ще видим дали биха подкрепили правителство с подобен профил, което да очертае пътя на България към Европа“, заяви Цветанов.

редактор

Recent Posts

Даяна Стойчева от Берое спечели сребро на международен турнир по борба

Двама състезатели на СКБ "Берое" представиха националния отбор по борба за възраст кадети и кадетки…

4 минути ago

Опасна хищна риба се появи в Черно море, ще застраши ли улова?

Според рибар най-опасен е човек, защото е ненаситен...

25 минути ago

Поздрав към слънцето – всичко за сутрешна рутина, препоръчвана от йога инструкторите

Чудили ли сте се какви са ползите за здравето от тези асани?...

47 минути ago

800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават

Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права...

54 минути ago

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Завършва великденският празничен цикъл...

един час ago

Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят

Европа не може да замести Щатите, твърди Керемедчиев...

един час ago
image0 (9K)