Стара Загора

Шахматисти си дават среща на турнир в Стара Загора

Над 130 са участниците в шестото издание на Международния шахматен турнир „Купа Траяна“, който се провежда традиционно в Стара Загора. Събитието ще се проведе на 18 и 19 януари, в хотел „Сити“.

Началото ще бъде дадено в 11.00 часа в събота, а награждаването е предвидено за неделя от 18.00 часа. Организаторите и домакините от шахматен клуб „Траяна – 2011“ ще се включат с 22-ма състезатели.
Над 100 са напредналите деца от цялата страна, които ще вземат участие в състезанието, а над 30 са младежите и възрастните, които ще премерят умения и талант. Ще се включат още национални и международни майстори. В Стара Загора ще се съберат представители от 26 клуба, от пет различни федерации – българската, руската, френската, македонската и гръцката.
Ще се играят шест кръга по Швейцарската система при класическа контрола за игра – за една партия всеки състезател ще разполага с време за мислене от един час, плюс 30 секунди добавка на всеки ход. Турнирът е валиден за световната ранглиста на Международната шахматна федерация ФИДЕ.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Чуканова спечели сребро...

3 минути ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

52 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

53 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

59 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

един час ago
image0 (9K)