Крими новини

Ще се гледа наново делото за убийството на старозагореца Атанас Христов

Делото за убийството на 47-годишния старозагорец Атанас Христов, чийто труп бе насечен на парчета и разхвърлян в кофи за смет, по което обвиняемият Божидар Филипов Крумов получи 18-годишна ефективна присъда, ще тръгне отново и ще се гледа от друг състав, съобщи 24 часа

Това решиха пловдивските апелативни съдии, които намериха проблем в мотивите на Окръжния съд в Стара Загора, гледал делото на първа инстанция. Решението на Пловдивския апелативен съд е от 17 ноември т.г.
Зловещият инцидент е станал през нощта на 2 декември м.г., първият сигнал за гибелта на жертвата, 42-годишния Атанас Христов, е получен 4 денонощия по-късно. Тогава работнички на линия за сепариране на битови отпадъци в депото край Стара Загора забелязват две торби с отрязани долни мъжки крайници, обути в маратонки. Горните крайници на мъжа са открити 8 денонощия по-късно – на 14 декември. Торбата с отрязаните ръце е намерена в контейнер за смет на метри от мястото на зверското убийство – блок 26 в старозагорския квартал „Три чучурацентър“. Самоличността на жертвата е разкрита по характерна татуировка върху едната ръка, която била отбелязана в криминалистичния регистър при провинение на мъртвия преди години.
Обвиняемият за убийството Божидар е установен в края на същия ден. При обиска в жилището му криминалистите открили торса на жертвата, обвит в найлон и подготвен за изнасяне от Крумов.
Пакетът бил напъхан под кревата в хола, а ножовките, с които е разфасовано тялото – захвърлени в банята на апартамента. Без резултат остана издирването на главата. Предполага се, че тя е била изхвърлена часове преди долните крайници и е преминала по линията за сепариране, без да бъде забелязана.
Крумов се съгласи делото срещу него да премине в условията на съкратено производство, като защитната му теза беше, че е действал в условията на неизбежна отбрана и настояваше за пониска присъда. Съдът обаче не прие аргументите му.
Размерът на присъдата бе обжалван както от Божидар Крумов, така и от майката на останалото сираче дете на Атанас Христов. Първоначалната присъда бе постановена на 24 август, жалбите са били депозирани в Пловдивския апелативен съд две седмици по-късно, а заседанието по тях е било на 28 октомври.

Решението от 17 ноември е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. Новото разглеждане на казуса трябва да започне от стадия на разпоредителното заседание при нов състав на Окръжния съд в Стара Загора.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Kак да премахнете белезите от акне веднъж и завинаги?

Насладете се на красива кожа по всяко време...

10 минути ago

65% от работещите у нас не взимат достатъчно пари, за да се издържат

Това заяви икономистът Любослав Костов...

18 минути ago

Григорова похвали Нинова за предложението за широко обединение на лявото

Това обаче се правило преди регистрацията на коалициите...

19 минути ago

Как да накарате момчето да ви хареса?

Вижте някои съвети...

28 минути ago

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

един час ago
image0 (9K)