ИЗБРАНИ

29 къщи за гости в Кюстендилско под лупата на Икономическа полиция

Икономическа полиция при областната дирекция на МВР в Кюстендил прави допълнителна проверка на 29 къщи за гости, построени с пари по фонд „Земеделие“ и Програмата за развитие на селските райони. Това съобщи БНР.

Проверката започна в средата на май – срокът за приключването й е удължен до 5 юни, каза шефът на областната дирекция на полицията старши-комисар Елиан Стамболийски.

Тя е по разпореждане на Главна прокуратура, а резултатите се предават за обобщение в Главна дирекция „Национална полиция“. Най-много обекти – 19, са в община Сапарева баня. но се проверяват такива и в Кюстендил, една – в с. Неделкова Гращица, община Невестино, две-три по Рилското корито, община Рила.

„Това са въпросници, на които трябва да отговорят собствениците на къщи за гости. И част от материалите, които са съпричастни към тази дейност, да бъдат преснети и описани от колегите. Следва да бъдат направени анализи и проверки в другите институции“, обясни старши комисар Стамболийски.

За 19-те къщи за гости в община Сапарева баня се проверяват строителните книжа, разрешителните за дейност, удостоверенията за категория, внасяните такси и декларирани нощувки и оборот. Кметът на града Калин Гелев каза, че неофициално се коментира за предстояща проверка на къщите за гости и от експерти на ДФ „Земеделие“.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

44 минути ago

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

един час ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

2 часа ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

3 часа ago
image0 (9K)