Категория: Българска гордост

Личности и събития със значим принос за утвърждаването на българщината, предизвикващи у нас чувство за българска гордост.

Община Стара Загора осигурява буферен паркинг за концерта на Лили Иванова

Община Стара Загора осигурява буферен паркинг за концерта на Лили Иванова на Летния театър, научи ЗАРАТА Община Стара Загора осигурява буферна зона за паркиране на автомобили за концерта на Лили….

Съкровищата на България: Крепостта Царевец

Крепостта Царевец е разположена край самия център на град Велико Търново. Тя е била главната българска крепост по време на Второто българско царство (1185-1393). През Средновековието хълмът, на който е….

Съкровищата на България: Крепост „Баба Вида“

“Баба Вида” е единственият изцяло запазен средновековен замък в България. Играл е едновременно роля като отбранително съоръжение и като владетелски замък. Издига се на брега на р. Дунав в североизточната….

Съкровищата на България: Райското пръскало

От Райските скали в Средна Стара планина се спуска най-високият от всичките 300 водопада в България – Райското пръскало. Той се намира под един от българските природни резервати – Джендема…..

Съкровищата на България: Чудните мостове

Чудните мостове са един от най-интересните природни феномени в България, намиращ се в Централните Родопи по източния склон на рида Чернатица. Разположени са на 1450 м. надморска височина на площ….

Съкровищата на България: Белоградчишки скали

Белоградчишките скали са уникални скални образувания, разположени в западния Предбалкан и обхващат район, дълъг 30 км. и широк 15 км. Този възхитителен природен феномен е изваян от стичащата се дъждовна….

Съкровищата на България: Казанлъшката гробница

На 19 април 1944 г., прокопавайки галерия за противосамолетно скривалище, войници от противовъздушната отбрана се натъкват на Казанлъшката тракийска гробница. Гробницата е построена в края на IV в. преди Христа….