Личности

Българска следа в социалната мрежа Парлер

Социалната мрежа Парлър, придобила голяма популярност сред привържениците на американския президент Доналд Тръмп, беше спряна от най-големите технологични компании.

В рамките на 24 часа Епъл и Гугъл премахнаха апликацията на социалната мрежа от виртуалните си магазини, а Амазон прекрати достъпа й до всички свои услуги. Действията на Амазон, които премахнаха Парлър от облачните и хостинг услугите си, на практика наложиха на социалната мрежа да спре работата си, докато не открие нов доставчик.

От Амазон са изпратили до социалната мрежа извадка от 98 публикации, в които се призовава за насилие. От гиганта изтъкват, че действията на Парлър са в разрез с правилата за предоставяне на услуги.

Първата реакция срещу затварянето е изявлението на Завеждащата отдел политика и съдружник в Парлер Ейми Пейкоф. Коя е тя: Те е един от големите философи на новия век.Ейми Пейкоф е учила в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, където е завършила бакалавърска степен по математика и приложни науки през 1992 г. и докторска степен през 1998 г., след като е посещавала  юридическия факултет в университета Пепърдайн.  Била е редактор на UCLA Law Review. След това тя става доктор по философия в университета в Южна Калифорния през 2003 г. Силно повлияна от възгледите на Айн Ранд тя ги допълва и редактира, с което става популярна сред младото поколение. Българската фамилия Пейкоф получава от името на Леонард Пейкоф, на когото тя е трета съпруга. Няма доказателства за българския произход на Леонард Пейков(също известен учен), освен едно интервю, в което той споменава за „своите балкански корени“.

Живко Желев

Винаги има време да се... оцапаме.

Share
Published by
Живко Желев

Recent Posts

Ляво-патриотичен блок начело с БСП в битката за гласа на избирателите

Нинова: Държавата ни се намира в изключително тежко състояние...

23 минути ago

Радев с остра реакция за частната детска болница: Здравето не може да е нечий бизнес

Затвърждавала се практиката здравеопазването да работи на принципа на печалбите...

36 минути ago

Персоналът по Черноморието от Бангладеш, Непал и Киргизстан

Хотелиери очакват ръст на туристите от 10-15%...

един час ago

Йотова за частната детска болница: Много правителства се пазеха от това

Тя се надява това да не спре строежа на държавната...

2 часа ago

170 000 българи празнуват Великден в чужбина, от тях 58 000 в Гърция

4,2 млн. за една година пътуват средно по шест пъти...

2 часа ago
image0 (9K)