Евродепутатът Ева Паунова се срещна с представители на бизнеса в Казанлък

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се срещна с представители на бизнеса от Казанлък. Посещението в Града на розите беше по покана на кмета Галина Стоянова. Темата на дискусията беше „Перспективи пред българския бизнес, европейски практики и програми“.

Ева Паунова представи финансирането с европейски средства и новите възможности, които ще предложи планът за инвестиции „Юнкер“.

Сред обсъдените теми беше значението на дуалното обучение и професионалните стажове с оглед изграждането на устойчиви връзки между образованието, науката и бизнеса. Представителите на бизнеса споделиха, че липсата на квалифицирани кадри създава пречки за развитието на икономиката.

Сред целите в дейността на евродепутата е стажовете да станат задължителна част от образованието на европейско ниво. Ева Паунова акцентира върху връзката образование-бизнес. Целта е да бъдат изградени млади специалисти, които да отговарят на нуждите на бизнеса.

Евродепутатът сподели и за инициативата „Образование България 2030“. В нея участват Паунова, заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин, както и представители на над 40 организации. Основните аспекти в дейността на тази инициатива са качествено образование, качествени преподаватели и повече предприемачески дух.

Пламен Пенчев

Recent Posts

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

5 часа ago

4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции...

5 часа ago

Лудогорец е шампион на България! Победи ЦСКА и грабна 13-та си поредна титла

Много голове и меле в Разград, Дуа герой с дубъл...

6 часа ago

Фандъкова: Нужно е стабилно управление, диалог и партньори

ГЕРБ-СДС се надяват да върнат хората към гласуването, допълни тя...

6 часа ago
image0 (9K)