Старозагорката Стефка Янорова с награда от Глазгоу за най-добра женска роля

Стефка Янорова спечели наградата за най-добра актриса за ролята си в късометражния филм на Любо Йончев „Падаща звезда“ на TMFF – The Monthly Film Festival в Глазгоу, Великобритания,  съобщиха от Съюза на българските филмови дейци.

Филмът „Падаща звезда“ разказва за Лили (Стефка Янорова), която е разведена майка с две деца – току-що навършилия пълнолетие Мартин (Стефан Попов) и малката Александра (Калия Каменова). Една студена зимна вечер Мартин прибира Александра от детска градина. Из тъмните улици на квартала двамата стават част от трагичен инцидент, който трудно може да бъде забравен или заличен.

image0 (9K)

Актрисата е родена в град Стара Загора на 16 октомври 1969 г. Завършва френската гимназия, а през 1993 г. се дипломира във  ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство в класа на професор Крикор Азарян.

За Стефка Янорова особено важно било общуването в родния град с преподавателката ѝ по литература госпожа Горанова. За нея актрисата казва: „Поклон пред нея за цял живот. Изключителна жена. Голям ерудит. Научи ме не само как да чета и тълкувам произведения, но и на твърде важни неща за живота.“

А за школата и образованието си в ГПЧЕ“Ромен Ролан“, казва, че е участвала само в няколко френски продукции, но на втория, третия ден започвала да говори съвсем свободно френски, въпреки че не го е практикувала от години.

 

(Visited 300 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!