Спорт

Баскетболистите на Берое се завърнаха с победа от Плевен

Берое записа първа победа като гост в първенството на Националната баскетболна лига. В среща от 4-я кръг на шампионата „зелено-белите“ спечелиха с 81:75 срещу Спартак (Плевен). За старозагорци това бе трета победа в първенството и дебютна извън зала ДЗУ. При предишното си гостуване баскетболистите на Берое отстъпиха на Левски.

Двубоят в зала „Балканстрой“ също не започна добре за „зелено-белите“ след като домакините спечелиха първата част с 19:16. Още в средата на втората четвърт обаче старозагорци изравниха резултата и след успех с 23:18 се оттеглиха на почивката с 2 точки аванс – 39:37.

Играта кош за кош продължи и в началото на третата част. След това обаче домакините от Спартак успяха да вземат аванс от шест точки, които в началото на последната част дори бяха увеличени на 8.

Минути преди края на срещата Берое стопи аванса на плевенчани на една точка, преди да изравни и да поведе след успешно изпълнени два фаула от Аарън Джоунс. Домакините опитаха да задържат преднината си, но след ново изравняване Берое взе аванс от пет точки и стигна до крайния успех.

Най-резултатен за „зелено-белите“ отново бе Шейн Гибсън, който завърши мача с 22 точки. Още 17 добави Стипе Тесия. За Спартак (Плевен) с 24 точки се отчете Димитър Маринчешки.

В следващия кръг Берое почива, преди това обаче старозагорци ще пътуват до Тиват за мач №4 от група А на Балканската лига. Двубоят с местния Теодо е на 9 ноември.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Пеевски: Нека Свети Георги ни дава сили и смелост за по-добър живот

Празникът е на всички етноси и религии...

9 минути ago

В последния почивен ден се очаква засилен трафик но пътищата в страната

Продължават и проверките на "Пътна полиция"...

10 минути ago

Литийно шествие на Бачковския манастир на втория ден от Великден

Вярващи съпровождат чудотворната икона на света Богородица...

23 минути ago

Без военен парад тази година за Деня на храбростта

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена...

един час ago
image0 (9K)