Спорт

Берое атакува Балканската лига с домакинство срещу Академик (Пловдив)

БК Берое ще участва в тазгодишния формат на Балканската баскетболна лига. Още утре, 21 октомври, старозагорци влизат в надпреварата с мач пред собствена публика. Берое приема другия български представител Академик(Пловдив) в спортна зала „Стара Загора“. Срещата в сряда е от 19:00ч..

Берое и Академик са част от най-голямата група в Балканската лига – Група „Е“. В нея попадат общо 6 отбора. Прави впечатление присъствието на Ibar Rozaje и Teodo Tivat от Черна гора, както и Kumanovo 2009 и скопския TFT от Северна Македония. Общо 18 отбора ще вземат участие в тазгодишния формат на надпреварата. В нея ударно влизат цели 12 отбора от Израел. Те са разпределени в група „А“, „В“, „С“ и „D“. Всяка от групите разполага с по три отбора!

Добрата новина за феновете на баскетбола в Стара Загора е, че срещите от Балканската лига ще бъдат отворени за зрители. Подобно на правилата от НБЛ залата ще бъде достъпна на 50% от своя капацитет. Отново важат правилата за носене на маски и спазване на дистанция между отделните привърженици в спортното съоръжение.

По повод участието на Берое в Балканската лига напомняме отново на нашите фенове, че могат лесно и удобно да се сдобият със сезонна карта. Тя дава право на свободен достъп за всички домакински срещи на Берое в НБЛ, Купата на България и Балканската лига. С нея ще може да посещавате и домакинските срещи на втория отбор на Берое, който се подвизава в „А“ група.
Билетите за срещата от Балканската лига между Берое и Академик(Пловдив) вече са в предварителна продажба. Цената им е 5лв, а на касите в спортна зала „Стара Загора“ те ще струват 8лв.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Чуканова спечели сребро...

24 минути ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

един час ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

един час ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

един час ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

един час ago
image0 (9K)