Личности

Бионсе, която вече има повече „Грами“ от всички други

В кариерата си Бионсе е печелила много награди, но от неделя вечер има повече “Грами” от всички в историята. Тогава изпълнителката изпревари кънтри певицата Алисън Краус, която държеше рекорда досега.

На 63-тото издание на годишните награди на американската звукозаписна академия Бионсе получи три грамофончета, с които вече има 28. Тя спечели в категориите за най-добро R&B изпълнение за „Black Parade“, за най-добро музикално видео за „Brown Skin Girl“ и за най-добра рап песен за „Savage“.

Успехите си до момента Бионсе отдава на много положен труд.

„Аз съм работохоличка и не вярвам в думичката „Не“. Ако аз не спя, никой не спи“, казва певицата в едно от интервютата си пред американските медии.

През годините освен като певица Бионсе се изявава и като актриса в няколко филма, сред които „Остин Пауърс в Златния член“, „Розовата пантера“ и „Мечтателки“.

Изпълнителката е сочена за една от най-влиятелните фигури в поп културата. Талантът, гласът и визията са само част от нейния публичен образ. Тя е феминистка и защитничка на правата на цветнокожите.

“Не искам да съм популярна, искам да съм вдъхновяващ образ”, казва Бионсе.

Родена е в Хюстън, Тексас и става известна през 1997 г. като част от групата „Дестинис Чайлд“. След три успешни студийни албума и няколко промени в състава на групата, през 2003 г. Бионсе издава първия си самомостоятелен албум “Dangerously in“. Първият сингъл от него “Crazy in Love”, в който участва заедно с настоящия си съпруг Джей З, става номер 1 в класациите на списание „Билборд“.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

Ваня Русева

Recent Posts

Грациите на СКХГ Импала спечелиха три медала на международен турнир

Възпитаничките на СКХГ Импала се представиха отлично в заключителните стартове на международния турнир по художествена…

27 минути ago

Балъков стартира с победа начело на Локомотив София

"Железничарите" удариха с 2:0 Хебър в Пазарджик...

34 минути ago

Родни евродепутати: 2025 година ще е ключова за Шенген и Еврозоната

Андрей Новаков очаква европейските избори да останат в сянката на родните проблеми...

2 часа ago

Креатин – трябва ли да го пиете и за какво ви е нужна тази добавка?

Ако тренирате редовно и особено ако сте над 40 - това е чудесна добавка!...

2 часа ago

За ден МВР установи 29 пияни и 6 дрогирани зад волана

Извършен е контрол на 11 632 водачи и пътници...

2 часа ago
image0 (9K)