Спорт

БК Берое спечели оспорван двубой срещу румънския Тимишоара

 

Баскетболният Берое спечели много здравия приятелски мач с тима на Тимишоара с 57:53. Двубоят бе двуостър и изключително оспорван.

Рейнс се пребори за началната топка в срещата, което позволи на старозагорци да открият първия резултата, след като и двата отбора направиха две неуспешни нападения. Тимишоара отговори с три последователни успешни нападения. След първоначалния устрем двата отбора влязоха в серия от безуспешни стрелби, за които спомогна и здравата отбрана на двете петорки. Три минути преди края на частта Берое изравни за 12:12. Последваха две тройки в актива на гостите, на което „зелените“ отговориха с две попадения от зоната на двете точки. Частта приключи в ползва на Тимишоара 16:18.

След паузата беройци влязоха една идея по-добре. За съжаление, няколкото добри пробива на Мичъл и Ники Стоянов не намериха коша на тима от Румъния. В дефанзивен план беройци стояха изключително солидно, което не позволи на гостите да развият успешно нападенията си. От това пострада резултатността в мача. Втората четвърт приключи при 7:6 за Берое и общ резултат на почивката от 23:24 за Тимишоара.

Началото на третата четвърт бе за гостите, които успяха да дръпнат с 6 точки преднина. Това мобилизира „зелените“, които с много енергия и прецизност не само заличиха пасива, но и излязоха напред в резултата. Комбинациите на беройци в нападение започнаха да дават резултат, в резултат на което частта отново отиде в тяхна полза, но този път с по-изразителен резултат 16:10.

Преди последната четвърт таблото в обновената зала показваше 39:34 за беройци. Гостите от Тимишоара обаче излязоха напред след 10:0 в началото на частта. Бишоп с хубава забивка отпуши частта за Берое. В заключителните минути на мача обаче си пролича, че беройци позагубиха от физическия потенциал. Брейди Роуз с две тройки направи резултата 46:46. С попадения на Рейнс и Павел Маринов „зелените“ се приближиха максимално до успеха 140 секунди преди края на мача. Здравата битка продължи до последните секунди на срещата. Берое обаче излезе по-коравият отбор и се поздрави с успеха с 57:53

Стефан Стефанов

Recent Posts

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Чуканова спечели сребро...

22 минути ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

един час ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

един час ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

един час ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

един час ago
image0 (9K)