Любопитно

Брилянтната актриса Шевал Сам в ролята на Ендер, още на 14 пожелала бъдещия си съпруг

Брилянтната игра на актрисата Шевал Сам в ролята на Ендер, е една от причините сериалът „Опасно изкушение“, който се излъчва в българския ефир, да бъде с толкова висок рейтинг.

Неслучайно и напълно заслужено тя получи през януари 2020 наградата за най-добра актриса за това свое превъплъщение в „Забранената ябълка“ – теленовелата е популярна и с този превод на заглавието.

В „Опасно изкушение“ Ендер е като луда с картечница – на всички фронтове срещу Йълдъз

Макар персонажът, който играе актрисата да е на коварна и зла жена, интригантка и интересчийка, несъмнено Шевал Сам придава изключителна класа на героинята си и нотка на превъзходство, което искат-не искат, всички останали отчитат.

Нека ви запознаем с кратка информация от биографията на Шевал Сам:

Тя е родена в Истанбул през 1973 година на 11 ноември. Цялото ѝ име е Тюрк Дениз Шевал Сам. Тя е дъщеря на певицата Леман Сам и музиканта Селим Сам. Семейството ѝ по това време живее в бедния квартал Етилер, който е в покрайнините на града. Въпреки това не може да се каже, че те са били в недоимък. Когато бащата напуска семейството,Шевал е само на шест, а по-голямата ѝ сестра – на осем, но майката дава на двете момичета добро образование. Шавал иска да продължи в областта на изкуството и влиза в строителен лицей със специалност „реставрация“. Следва факултета по изобразително изкуство в мармарския университет. Била е многообещаващ художник…

Но веднъж отива в телевизията със свой приятел и в коридора я вижда режисьорът на една от програмите, който я кани в шоуто си. Оказва се, че освен завладяващ външен вид, Шавал има и много красив глас. Така кариерата ѝ влиза в ново русло. И тя е блестяща. Навсякъде пред камерите. Продължава с реклами и тогава идват предложенията за роли в сериали. Дебютът ѝ е в „Супер татко“ 1993-1997.

След това се пробва в комедийна теленовела, после и като продуцент, понякога „откъсва“ от киното големи периоди за пеене. Прави албуми, записва дискове, като най-необичайният е Tango, който е записан без електронни инструменти.

На 14 години се запознава с 23-годишния футболист Метин Текин, обявен за красавец. Тя го интервюира за училищния вестник, след което го кани на вечеря, но той ѝ казва, че ще приеме поканата ѝ, когато тя порасне. През 1993 с него сключват брак. Имат един син, роден през 1997, а през 1999 се развеждат. От 2008 г. певицата и актриса Шевал Сам е във връзка с музиканта Сарп Маден.

Красимира Янкова

Share
Published by
Красимира Янкова

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

30 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

31 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

37 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

39 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

58 минути ago
image0 (9K)