Крими новини

Задържаха под стража крадецът, разбивал и обирал коли в подземен гараж в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.В., на 27 г., привлечен като обвиняем

за това, че в периода от 22.01.2021 г. до 23.01.2021 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използването на неустановено техническо средство е отнел чужди движими вещи от владението и собствеността на различни физически лица, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1 вр. чл.195,ал.1 вр. чл.194 ал. 1 вр. чл.26 вр. чл.29 от Наказателния кодекс.

На 22 срещу 23.01.2021 г. обвиняемият С.В. влязъл в подземни гаражи на жилищна кооперация в централната част на гр. Стара Загора. Той разбил стъклата на два автомобила, паркирани там и отнел различни вещи – пари, куфарче, флаш памет, мъжки парфюми и др, След това С.В. се насочил към съседна кооперация, където се качил на последния етаж с таванските помещения. Обвиняемият разбил входната врата на едно от тях и отнел раница, компютърни части и аксесоари и др. Вещи поставил в раницата и решил да напусне сградата. На входа бил видян и задържан от живущ в кооперацията, който подал сигнал в полицията. Общата стойност на отнетите вещи е 344,20 лв.

С.В. е криминално проявен и осъждан. Деянията на 22/23.01.2021 г. са извършени в условията на опасен рецидив, след като e изтърпял наказание „лишаване от свобода“ през януари 2020 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.В. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо С.В. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Часовникът на най-богатия пътник на “ Титаник“ е продаден за 900 000 паунда

Първоначално очакваната цена е била 150 хиляди паунда...

5 минути ago

Koe e фитнес предизвикателствотото, което подлуди света?

Какво представлява и дали е подходящо за следване...

12 минути ago

Париж реже месото за спортистите на Олимпиадата, залага на веган храната

През двете седмици на Игрите, ферма ще достави 13 тона картофи...

52 минути ago

„Една по-добра журналистика“. Как се става репортер от класната стая

Как се става журналист, докато все още си в класната стая? Има една медия, която работи…

3 часа ago

Православната църква отбелязва Цветница, хиляди празнуват имен ден

Празникът винаги е седмица преди Великден...

3 часа ago
image0 (9K)