Любопитно

Иван Гарелов се извини на телевизионния водещ от bTV Светослав Иванов

Журналистът Иван Гарелов се извини на водещия на предаването „120 минути“ по bTV Светослав Иванов, защото при гостуването си в „Шоуто на Слави“ във вторник обяви, че той е от ромски произход.

Светослав Иванов реагира гневно на това твърдение и се закани да не остави нещата така, в името на семейството си и зрителите. Скоро след това Гарелов, който преди години също беше телевизионен водещ, призна, че е официализирал лъжа. Той посочи, че е повярвал на твърдение във вестник „Уикенд“, което е непростимо за човек с опит като него.

Ето и цялото извинение на Иван Гарелов, цитирано от изданието offnews.bg:

КАК “ОФИЦИАЛИЗИРАХ” ЕДНА ЛЪЖА

При участието ми в “ШОУТО НА СЛАВИ” във вторник дадох като пример как един “надарен млад човек, умен, образован – независимо от ромския си произход, си върши достойно работата”.

Бях прочел това твърдение за произхода на Светльо Иванов във вестник “Уикенд” и непростимо за човек с опит като мен го повярвах. Затова, с най-добри намерения го посочих като светъл пример.

На другия ден разбрах, че съм направил грешка. Светльо не е от ромски произход и написаното е било лъжа. Отгоре на всичко, тази сутрин същият вестник мултиплицира лъжата, като я помести на първа страница с твърдението, че аз съм разкрил “голямата тайна” на колегата си.

Няма да коментирам поведението на авторите на лъжата, но дължа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам, на семейството му и на колегите му, както и на зрителите и читателите. Чувствам се безсилен да изчистя тази мръсотия. Още веднъж моля за извинение„.

Пламен Пенчев

Recent Posts

Екшън в Дупница: Кмет издигна руското знаме, свалиха го, той пак го издигна

Не сме скъсали отношенията с Русия, обяви Първан Дангов...

14 минути ago

Непобедимият Байер пак сътвори сензация и е на финал

Подобрен бе историческия рекорд на "Бенфика" за мачове без загуба...

15 минути ago

Главчев и министри на поклонение в Атон

Премиерът отива на храмовия празник на манастира "Св. Георги Зограф"...

32 минути ago

Бити, заплашвани, плюти. Кой напада германски политици

Политици са бити, заплашвани, заплювани на улицата, а случващото се напомня на "най-мрачната глава от…

59 минути ago
image0 (9K)