Иван Гарелов се извини на телевизионния водещ от bTV Светослав Иванов

Журналистът Иван Гарелов се извини на водещия на предаването „120 минути“ по bTV Светослав Иванов, защото при гостуването си в „Шоуто на Слави“ във вторник обяви, че той е от ромски произход.

Светослав Иванов реагира гневно на това твърдение и се закани да не остави нещата така, в името на семейството си и зрителите. Скоро след това Гарелов, който преди години също беше телевизионен водещ, призна, че е официализирал лъжа. Той посочи, че е повярвал на твърдение във вестник „Уикенд“, което е непростимо за човек с опит като него.

Ето и цялото извинение на Иван Гарелов, цитирано от изданието offnews.bg:

КАК “ОФИЦИАЛИЗИРАХ” ЕДНА ЛЪЖА

При участието ми в “ШОУТО НА СЛАВИ” във вторник дадох като пример как един “надарен млад човек, умен, образован – независимо от ромския си произход, си върши достойно работата”.

Бях прочел това твърдение за произхода на Светльо Иванов във вестник “Уикенд” и непростимо за човек с опит като мен го повярвах. Затова, с най-добри намерения го посочих като светъл пример.

На другия ден разбрах, че съм направил грешка. Светльо не е от ромски произход и написаното е било лъжа. Отгоре на всичко, тази сутрин същият вестник мултиплицира лъжата, като я помести на първа страница с твърдението, че аз съм разкрил “голямата тайна” на колегата си.

Няма да коментирам поведението на авторите на лъжата, но дължа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам, на семейството му и на колегите му, както и на зрителите и читателите. Чувствам се безсилен да изчистя тази мръсотия. Още веднъж моля за извинение„.


image0 (9K)