ИЗБРАНИ

Извънредно! Брифинг на вътрешния министър и главния прокурор за убийството в Галиче

Вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Иван Гешев дадоха извънреден брифинг по повод извършеното зверското убийство в село Галиче.

Стана ясно защо е била изнасилена и заклана красивата Андрея от Галиче

Не може на всеки един гражданин да се назначи надзорник в реално време от полицията, която се занимава с превенцията, а прокуратурата се занимава с последствията. Гражданите не са виновни, но трябва да има обратна връзка. Да казват на районния кмет, а те да комуникират с местните структури на прокуратурата и МВР. Това заяви главният прокурор Иван Гешев.

Няма да е пресилено, ако кажем, че това престъпление е зверство. Това е трагедия за семейството на убитото момиче и за всички жители на селото, допълни Гешев и продължи: Става въпрос за психопат. Какво очаквате, да каже че съжалява. Всеки първо отрича.

Обвинител номер едно допълни, че заедно с вътрешния министър Младен Маринов са провели разговори с кмета на селото.

Съвместно с министър Маринов след анализ на този пореден случай смятаме да започнем политика на двете институции в посока анализ на всички населени места в страната на хора, които тормозят населението, такива хора са известни на кмета и на полицията. Време е да се подобри координацията между прокуратурата, местната власт и МВР, както и да се вземат мерки в случай, че има доказателства да не са на свобода, заяви главният прокурор.

Той допълни, че ако е имало такава координация и институциите са били във връзка е можело да не се стигне до това тежко престъпление.

Ето кой е заклал красивата Андрея в Галиче

Въпреки, че в голямата си степен съдебната власт се намесва когато вече нещо се е случило, но превантивната роля е много важна и ние можем да помогнем. Затова ще създадем тази организация, ще бъдат дадени указания на окръжните прокурори да се свържат с МВР и да предприемат активни действия към тези с едно или две висящи лица, за да се предотврати извършване на ново престъпление, каза още Иван Гешев.

Главният прокурор допълни, че профилът на убиеца е подобен като този на случая от Сотиря, както и на Северин от Русе, като допълни, че това е изключително брутално престъпление, а профилът може да се определи като социопат.

Затова ние тук ще поемем своята отговорност да си свършим работата, заедно с министър Маринов и изпълнителната власт. Отговорност трябва да поемат и други институции, защото освен за превенция и наказание, става въпрос за образование и работа, заяви още Гешев.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че подбудите на това жестоко убийство са присъщи на животни, а не на хора и на много ниско ниво на човешките потребности. Говорим за липса на образование или са посещавали училище до първи клас. Надявам се този път да е по-дълго в затвора, заяви шефът на МВР и допълни, че засиленото полицейско присъствие ще продължи с цел да се избегнат конфликти, тъй като махалата е силно обострена към семейството на убиеца.   Засега няма данни да има друг участник в престъплението.

Красимира Янкова

Share
Published by
Красимира Янкова

Recent Posts

Часовникът на най-богатия пътник на “ Титаник“ е продаден за 900 000 паунда

Първоначално очакваната цена е била 150 хиляди паунда...

28 минути ago

Koe e фитнес предизвикателствотото, което подлуди света?

Какво представлява и дали е подходящо за следване...

35 минути ago

Париж реже месото за спортистите на Олимпиадата, залага на веган храната

През двете седмици на Игрите, ферма ще достави 13 тона картофи...

един час ago

„Една по-добра журналистика“. Как се става репортер от класната стая

Как се става журналист, докато все още си в класната стая? Има една медия, която работи…

3 часа ago

Православната църква отбелязва Цветница, хиляди празнуват имен ден

Празникът винаги е седмица преди Великден...

4 часа ago
image0 (9K)