Спорт

Кметът Живко Тодоров и ресорният му заместник Красимира Чахова поздравиха старозагорски спортисти за успехите им

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров връчи специални плакети на братята Валентин Генчев и Габриел Маринов, които за пореден път прославиха града си при вдигането на тежести, видя ЗАРАТА. Старозагорците се представиха достойно по време на европейското първенство в арменската столица Ереван през април. Валентин Генчев спечели бронзов медал в изтласкването в категория 67 кг. Той е носител и на приза „Спортист на годината – 2022“ на Стара Загора.

„Запомнете имената на Валентин и Габриел – тепърва ще се чува за тях. Щастлив съм да посрещна едни от най-перспективните старозагорски спортисти“, каза кметът Живко Тодоров. Той поздрави и треньорите на щангистите, както и всички подкрепящи развитието на младите спортисти в общината. Тодоров обяви, че Община Стара Загора ще осигури от резервния фонд жилища за младите щангисти.

23-годишният Валентин и 20-годишният Габриел споделиха, че се подготвят за следващите спортни предизвикателства и очакват още медали. Те благодариха за изключителната подкрепа на кмета Живко Тодоров, както и на Община Стара Загора.

Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов поздравиха още двама старозагорски спортисти – боксьорите от клуб „Стара Загора“ Неделин Вълчев и Васил Кацаров. Неделин Вълчев извоюва златен медал на Държавен отборен първи кръг във възраст 13-14 години и Купа България – първи кръг.

„През 2017 година ремонтирахме помещението, в което тренира клубът по бокс, намиращо се в сградата на XI ОУ „Николай Лилиев“. Радваме се, че успехите се множат все повече и има интерес към този вид спорт“, сподели по време на срещата с младите боксови надежди Красимира Чахова.

„Боксът е труден спорт, но е и изкуство. Целта ни е да привлечем интереса на децата, да бъдат в залата, да спортуват. Сравнително млад клуб сме – само на 5 години, но вече изграждаме 5-и шампион и това ни мотивира“, уточни Красимир Станев, управител на БК „Стара Загора“.

 

В момента трениращите деца и юноши са около 50, като сред тях има и момичета, както и деца със специални образователни потребности, каза треньорът от клуба Георги Василев. „Искаме всички да се чувстват значими и ценени, спортът спомага за това. Не ни е самоцел да правим само елитни спортисти, но и да бъдем полезни на децата. Да предизвикаме любов към спорта“, допълни той.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Слънцето се показва на Великден, градусите ще стигнат 23

Само на отделни места ще има краткотрайни валежи...

32 минути ago

Откриха двама издирвани младежи от Русе

Двамата отишли при дядото на единия и объркали пътя...

един час ago

Три коли се ударха край Омуртаг, има ранен

Тежката катастрофа е станала на пътя Велико Търново - Варна...

един час ago

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

2 часа ago
image0 (9K)