Спорт

Треньорът на БК Берое Любо Минчев: Спряхме да играем през втората част

Берое загуби с 80:87 от тима на Рилски спортист втората среща от 1/4 финалната фаза на турнира за Купата на България. За щастие на феновете на старозагорци първият неуспех за сезона не се оказа фатален и благодарение на победата си с 11 точки от първата среща „зелените“ се класираха за следващата фаза. Въпреки че водеха с 16 точки на полувремето играчите на Любомир Минчев допуснаха пълен срив в играта си след почивката. Именно върху това акцентира специалистът след края на продължението, в което Берое все пак успя да събере сили и да избегне пълния провал:

„Второто полувреме спряхме да играем. Предупреждавах за това, но се случи. Те отбелязаха няколко тройки. Допуснахме много грешки, а същевременно и не вкарвахме. Лека полека отборът на Рилски спортист започна да вижда, че може да обърне развоя на сблъсъка. В първите 5 минути на 3-та част инкасирахме цели 10 точки. След това напрежението беше в нас. Накрая на редовното време бях дал указание да се прави фаул, за да не ни вкарат тройка, но американските състезатели нямат такива навици и със сирената инкасирахме тройка, която ни прати в продължения. Слаба втора част от двубоя. За пореден път обаче се отпускаме, след като сме повели в резултата. За съжаление това не е само в този двубой. Умората определено не беше фактор за този развой на събитията. Скъсената ротация обаче е. Тихомир Желев игра болен, но с неговата непълноценност изгубихме така нужната ширина, коментира Любомир Минчев.

Разочарован от развоя на срещата бе и Станислав Ваклинов: „На полувремето си говорихме, че при аванс от 16 точки трябва да излезем и просто да ги довършим. Тази идея не само, че не се получи, а стигнахме до ситуация, при която те отбелязаха няколко поредни тройки. За жалост накрая вместо нарушение допуснахме със сирената да ни отбележат тройка, която прати двубоя в продължения. Важното е, че всичко свърши добре. Гледаме напред, но е нужно да анализираме внимателно случващото се днес.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Контрера: Археологическите разкопки около „Св. Неделя“ са зарити

Какво се случва с археологическия обект?...

10 минути ago

Главчев няма да взима заплата като външен министър, само като премиер

Като служебен министър-председател той получава 11 000 лева...

11 минути ago

Часовникът на най-богатия пътник на “ Титаник“ е продаден за 900 000 паунда

Първоначално очакваната цена е била 150 хиляди паунда...

43 минути ago

Koe e фитнес предизвикателствотото, което подлуди света?

Какво представлява и дали е подходящо за следване...

50 минути ago

Париж реже месото за спортистите на Олимпиадата, залага на веган храната

През двете седмици на Игрите, ферма ще достави 13 тона картофи...

един час ago
image0 (9K)