Футбол

Треньорът на Верея иска да привлече 10 нови футболисти

Новият старши треньор на Верея Александър Севидов заяви, че отборът иска да привлече десет нови футболисти за пролетния дял от сезона в българското първенство.

Старозагорци са последни в Първа лига без победа в първите си 20 мача от кампанията, а през зимата съставът беше напуснат от около дузина играчи.

„Трябва да се подсилим с 10 души. В момента в състава тренират 12 момчета, от които двама са юноши. Големият плюс е, че трансферният прозорец не затваря на 1 февруари, а можем да взимаме нови до края на следващия месец. Така че, който не успее да си намери отбор в Европа, ще може да дойде при нас. От стария състав остават само шест играчи, които отговарят на изискванията“, коментира украинският спец Севидов.

Той призна, че се водят преговори с украинския полузащитник Сергей Рудика, който за последно е играл в Днепър Могильов.

„От клуба водиха преговори със Сергей Рудика. Той ме устройва и най-важното е, че знае какви са моите изисквания, особено в прехода от играта в защита към нападение. С този компонент в момента отборът има проблеми. Ако привлечем Сергей, други украинци няма да взимаме. Когато той оформи документите си с Днепър, ще се присъедини към нас. Гледаме играчи от Хърватия, Испания и африканци с френски паспорти. За съжаление нямаме финансовата възможност да привличане топ-футболисти, затова ще се постараем да изберем най-доброто от оставащите“, каза специалистът.

„Имаше план за лагер в Кипър, но просто нямаше достатъчно играчи, с които да отидем и затова го отложихме. Мисля, че в началото на февруари ще отидем за десетина дни в Турция“, каза Севидов.

Редовният сезон в българското първенство се подновява на 16 февруари, но основните цели на Верея са свързани с плейофите.

„Имаме още шест мача от редовния сезон, но те са без съществено значение. След това отборите се разделят на две групи от по четири, а след това предстоят и мачове между последните и предпоследните тимове в двете четворки. Ако се справим добре в тях, ще изпълним задачата да останем в Първа лига. Така че истинската ни цел сега е да се подготвим добре за плейофите, които ще бъдат в края на март. Основна задача, която ми беше поставена от ръководството, е оставане в елита. Ситуацията не е лесна, но е е катастрофална. Ще се постараем да направим всичко възможно“, каза още той.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts