Движението зад стадион „Берое“ до паркинга на парк „Аязмото“ вече е еднопосочно

С решение на кмета на община Стара Загора, Живко Тодоров, и общинската Комисия по безопасност на движението отсечката от ул. „Дунав“, която минава зад стадион „Берое“ покрай Болница „Тракия“ – Парк и стига до паркинга на парк „М.М.Кусев“, вече е еднопосочна. Движението на автомобили става само в посока от стадиона към паркинга.

За обратно връщане, от паркинга на „Аязмото“ към града, указателните знаци определят маршрут минаващ по пътя северно от Болница „Тракия“ – Парк, който извежда до пътя за кв. „Дъбрава“. Оттук автомобилите се спускат обратно към града покрай тенискортовете. Указателните и забранителни знаци вече са поставени на всички необходими места по трасето.

Промяната в движението на този уличен участък се наложи, заради стар проблем с образуване на „тапи“ по ул. „Дунав“, в отсечката между стадион „Берое“ и паркинга на „Аязмото“, най-вече в почивни и празнични дни.

Наблюденията на „Пътна полиция“ сочат, че често се създават рискови ситуации за ПТП с участието на пешеходци и деца. С построяването на Болница „Тракия“ – Парк, на мястото на някогашния хотел „Берое“, трафикът в този район се усложни още повече. „Запушванията“ на уличния участък пречеха на експедитивното движение на болничните линейки, поставяйки в риск превозваните спешни пациенти.

Еднопосочното движение в участъка над стадион „Берое“ ще намали значително напрежението в автомобилния трафик и опасността от ПТП, убедени са специалистите по транспорта.

Arhiv

Recent Posts

Париж реже месото за спортистите на Олимпиадата, залага на веган храната

През двете седмици на Игрите, ферма ще достави 13 тона картофи...

2 минути ago

„Една по-добра журналистика“. Как се става репортер от класната стая

Как се става журналист, докато все още си в класната стая? Има една медия, която работи…

2 часа ago

Православната църква отбелязва Цветница, хиляди празнуват имен ден

Празникът винаги е седмица преди Великден...

2 часа ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

11 часа ago
image0 (9K)