Categories: България

Да дадем „Бъдеще за Михаела“ – благотворителен концерт в Гълъбово

Благотворителен концерт „Бъдеще за Михаела“ ще се проведе на 16 януари, от 18:30 часа, в Дома на културата „Енергетик“, гр. Гълъбово.

Участие в него ще вземат орк. „Фолклорна палитра“, ТШ „Шарени мъниста“, ТС „Гълъбчета“, ДТС „Мегданче“, ШНТ „Мегданчета и мераклии“, Габриела Николаева, Вероника Гочева, Мария Тодорова, Пепи Христозова, Ваня Вълкова, Господин Велев, Филип Марков, Петя Гочева, Сашо Роман, Мира и други. Входът на събитието е 10 лева. Покани могат да се закупят на касата на ДК „Енергетик“ и НЧ „Просвета-1911 г.“.

Призивът на майката на детето:

Публикуваме без редакция

Михаела е нашето слънчице, но ада през който минава е ЖЕСТОК, а е само на 7 г. и 8 месеца. Вече 6 г. се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започна, едва когато Михаела беше на 1 година и 8 м. Започнаха да и се схващат крачетата и ужасни болки в гръбнака. Парализира се за два три дни, веднага ни изпратиха в  Детска онкохематология при УМБАЛ „Свети Георги“ гр.Пловдив, последваха редица изследвания – лекарите бяха на мнение, че е много рисковано да се направи биопсия заради мястото, на което беше разположен туморът ( в гръбнака ), да не се парализира завинаги нашето  ангелче. Според местоположението и годините решиха , че е Невробластом. Започна се веднага химиотерапия в продължение на повече от година. След проведения блок на лечение Мишето влезе в ремисия. Радостта ни продължи само година и половина. След направен контролен ЯМР се установи рецидив. Кошмарът започна на ново, спешна операция в болница „Иван Рилски“, гр. София.  Нова химиотерапия още година и три месеца за Невробластом . Пак ремисия в продължение на 10 месеца. После пак рецидив , пак операция в Германия Тюбинген . След направената биопсия установиха ,че не е Невробластом на Сарком на Юинг ( на меките тъкани) . Следват нови протоколи, химиотерапия за Сарком на Юинг 6 месеца , 3 месеца в Германия Хайделберг на протон терапия , след което довършихме протокола в България. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установи отново рецидив локален и няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги“,гр.Пловдив в неврохирургия и една на белия дроб в Люнен  Германия.  Продължаваме следоперативна химиотерапия,  но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите . Има новооткрито образувание под диафрагмата . Според лекуващия лекар единственият ни ШАНС е имунотерапия която не е регистрирана в България,  но се прилага в Америка и Япония . Лекарствата не се заплащат от здравната каса. Имаме нужда от 24 флакона които са необходими за 6 курса имунотерапия. Цената на 1 флакон е 15 000 евро. Съответно за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата може да се плащат поетапно за всеки курс по 60 000 евро. Курсовете са през 20 дни . Първият курс трябва да започне началото на февруари.  Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава , да излезе от този ад, който продължава вече 6 г. Моля Ви с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ,  да има своето детство,  да ходи на училище,  да порасне. Тя е нашето геройче, премина 4 операции ,над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия . Помогнете ни, за да се приключи този кошмар, в който живее детенцето ни .

Дарителска сметка в лева

Уни кредит Булбанк

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

Красимира Янкова

Recent Posts

Париж реже месото за спортистите на Олимпиадата, залага на веган храната

През двете седмици на Игрите, ферма ще достави 13 тона картофи...

28 минути ago

„Една по-добра журналистика“. Как се става репортер от класната стая

Как се става журналист, докато все още си в класната стая? Има една медия, която работи…

2 часа ago

Православната църква отбелязва Цветница, хиляди празнуват имен ден

Празникът винаги е седмица преди Великден...

3 часа ago
image0 (9K)