Любопитно

Д-р Банков от „Откраднат живот“ остана без работа заради гадни слухове

Слуховете, че е скъпоплатен актьор, който взема десетки хиляди левове за реклами и участия в предавания, са оставили Юлиан Вергов без работа. Eкранният доц. Банков от сериала „Откраднат живот” не се снима в новия осми сезон на докторската поредица. Все по-рядко получавал оферти да участва в телевизионни предавания и реклами.

Една от клюките, които циркулира в артистичните среди е, че Юлиан е прибрал рекордните 15 000 лв., за да участва в реклама на мобилен оператор. Хонорарът му всъщност бил драстично по-малък, но слуховете провалили много негови ангажименти.

„Хората си казват „Тоя е много скъпо платен, няма да го каним”, ядосва се Вергов. Актьорът бил бесен, че се е провалило участието му в огромен проект, в който трябвало да има главна роля. След първоначалните разговори и пробни снимки, Юлиан очаквал да го поканят за сключване на договор. Дълго чакал и накрая сам позвънил, за да попита какво става. „Отговориха ми: „Не те пожелаха, защото искаш много пари”, жалва се 49-годишният актьор.

Макар че бе любимец на зрителите в „Откраднат живот” и вдигаше рейтинга, продуцентите изпратиха неговия герой да живее в Германия и Вергов остана без роля. Юлиан се беше превърнал в най-важния персонаж в четвъртия сезон на сериала. Благодарение на неговото участие „Откраднат живот” достигна рекордна гледаемост, а от Нова телевизия поискаха продължение на медицинската сага. Централната роля в хитовата медицинска поредица напълни банковата му сметка и го изстреля сред най-заможните ни актьори. Именно Вергов бил актьорът с най-високия хонорар в сериала. Липсата му в следващия пети сезон обаче се отразила фатално на рейтинга.

Според хора от екипа на продукцията Вергов си стиснал ръцете с продуцентите за завръщането си в шестия сезон срещу 5000 лв. на епизод. Актьорът обаче излизал твърде скъпо на продуцентите, затова предпочели да вкарат нови лица. В момента звездата от „Той и тя” се изявява като жури в шоуто за имитации „Като две капки вода”, където хонорарът му е същия като на Фънки и Хилда Казасян – 8000 лв. за 13 епизода, пише Уикенд.

Ваня Русева

Share
Published by
Ваня Русева

Recent Posts

Париж реже месото за спортистите на Олимпиадата, залага на веган храната

През двете седмици на Игрите, ферма ще достави 13 тона картофи...

20 минути ago

„Една по-добра журналистика“. Как се става репортер от класната стая

Как се става журналист, докато все още си в класната стая? Има една медия, която работи…

2 часа ago

Православната църква отбелязва Цветница, хиляди празнуват имен ден

Празникът винаги е седмица преди Великден...

3 часа ago
image0 (9K)