Новини

Майка измъчва брутално и уби дъщеря си в Америка

Следователи описват как една тийнейджърка се е събрала с биологичната си майка миналата година в изолирана ферма в Мисури – само за да бъде измъчвана там, а после окончателно убита . 39-годишната Ребека Рууд е арестувана и обвинена за мъчение и убийство на 16-годишната си дъщеря Савана Леки.

Савана била дадена за осиновяване от биологичната й майка Ребека Рууд, когато била само дете. Тя била приета от Тамил Леки. Ребека Рууд била активна в живота на Савана и не била напълно отчуждена от биологичната си дъщеря.

[ad id=“225664″]

Неприятен развод

Тамил Леки и съпругът й преживели тежък развод. Тамил вече не можела да се грижи за Савана, която вече била на 16 години. Тамил и Ребека Рууд се съгласили, че Савана може да живее с Рууд във фермата й в Мисури, а биологичната майка и дъщеря да се съберат за добро.

Фермата на Ребека Рууд

Рууд-Шофьор на камион и доброволец пожарникар, живее на ферма с площ от 81 акра край Теодосия, близо до границата с Арканзас, на мили от най-близкия асфалтиран път. В снимките качени на стената й във facebook, животът с дъщеря й изглежда идиличен: прекрасни усмихнати снимки с малки животинки и красиви рокли, съобщава „Вашингтон пост“.

[ad id=“236993″]

Извън мрежата

Рууд живее „извън мрежата“. Единственият й източник на електроенергия е от генератор, а водата идва от помпа. Рууд има значителни и обширни контакти в цялата страна от работата си като шофьор и от групите, към които принадлежи- част от подземна мрежа хора,които също се наслаждават на живот далече от градовете.

Показанията на бившия на Рууд

Бившото гадже на Рууд свидетелства, че е видял как Ребека принуждава Савана да пълзи през калния свинарник и да гази в мътно езеро. Виждал също, че Рууд пръскала Савана с маркуч като наказание. Не можел да направи нищо за нея. Савана е била диагностицирана с ADHD(Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието) и Синдрома на Аспергер, когато била малко момиче. Ребека започнала да се оплаква на Тамил Леки, че Савана е твърде разрушителна и непрекъснато чупела неща. – Нуждая се от повече помощ или няма да мога да направя нищо за нея – казала Рууд.

Рууд твърди, че Савана й струвала толкова много пари,че се страхувала, че ще загуби фермата си. Тя казва, че не може да се грижи за Савана.Рууд също казала на полицията, че Савана понякога умишлено е прерязвала собствената си ръка в опит за самоубийство. За да я накаже, Рууд изливала алкохол и втривала сол върху раната два пъти на ден.

Майката също разбила мобилния телефон на Савана и й забранила да използва Facebook като форма на наказание. Също признава, че е карала дъщеря й да се съблича, за да може да я бие.
[ad id=“225664″]

Огънят

На 18 юли Ребека Рууд и нейният приятел, Робърт Пийт, младши, се обаждат на пожарната служба, за да съобщят за пожар. Пожарникарите реагирали веднага, потушили огъня и предложили на Рууд помощ, но тя отказала.Тя обяснила, че Савана е получила малко изгаряне , легнала е и не би искала да бъде обезпокоена.“

Малко след пожара Ребека Рууд и приятелят й, Робърт Пийт, младши съобщили, че Савана е изчезнала. Рууд казала на полицията, че вярва, че Савана е подпалила пожара, почувствала се е виновна и е решила да избяга.

Междувременно Рууд и нейният приятел, Робърт Пийт, младши, се оженили, само дни след като съобщили, че Савана е изчезнала. Това направило впечатление на изследователите като странно и продължили да търсят Савана.

Заповед за претърсване.

След събиране на доказателства, изявления и извършване на предварително разследване, следователите разполагали с достатъчно информация, за да поискат от съдията заповед за претърсване. Те се върнали в имота със заповедта,кучета и полиция.
Няколкостотин метра от резиденциите намерили купчина пресни листа и клони.Купчината била осеяна с цигари и заобиколена от „овъглена земя“. Отдолу имало голямо количество пепел. В нея те открили копче, кости, прешлени и зъби, съобщава „Вашингтон пост“.В къщата били намерени били месомелачка и химикали най-вероятно ползвани за скриването на доказателствата.

39-годишната Ребека Рууд е обвинена в убийство първа степен, злоупотреба с дете, довела до смъртта на 16-годишната и биологична дъщеря Савана Леки. Прокурорът на провинция Озарк Джон Гарбррант. отказа да каже дали ще бъде обвинен някой друг, но шерифът Дарин Рийд заяви, че разследването продължава и се очакват още разкрития.

Превод:Зарата

Красимира Янкова

Recent Posts

Париж реже месото за спортистите на Олимпиадата, залага на веган храната

През двете седмици на Игрите, ферма ще достави 13 тона картофи...

33 минути ago

„Една по-добра журналистика“. Как се става репортер от класната стая

Как се става журналист, докато все още си в класната стая? Има една медия, която работи…

2 часа ago

Православната църква отбелязва Цветница, хиляди празнуват имен ден

Празникът винаги е седмица преди Великден...

3 часа ago
image0 (9K)