Бобан Здравкович, Гъмзата и Нели Петкова идват в Стара Загора за фестивала „Стара Загора Мези“

Започва Фестивалът на балканската скара – „Стара Загора Мези“. Незабравимо четиридневно изживяване за малки и големи очаква старозагорци и гостите на града в рамките на Фестивала на балканската скара „Стара Загора Мези“. Той ще се проведе от 2-и до 5-и юни в новия парк, в кв. „Казански“,Стара Загора. Входът е свободен.
„Четири дни спорт, музика и вкусна храна се събират на едно място, като ще представим безплатни забавления и наистина наситена програма – концерти както на местни състави, така и на известни изпълнители, много игри, срещи с най-добрите майстори на грила от Сърбия, Турция, Македония, Гърция и България“, каза по време на пресконференцията по повод събитието зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова.

[ad id=“105290″]

„Подготвили сме над 1000 награди, кулинарни предизвикателства, спортни състезания за деца, фамилна щафета и други“, сподели водещият на фестивала Георги Енчев.
Над 200 участници ще се включат в целодневната музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, детски работилници, танцови уъркшопи по салса и народни танци, минифутбол, открити уроци по стрийтбол, волейбол и баскетбол за деца, лунапарк и за първи път в България – бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот. Огромен кино екран ще излъчва най-великите мачове в историята на българския футбол, като специално е обърнато внимание на победните срещи на „Берое“ по повод 100-годишнината на футбола в града. Старозагорският тим ще има свое специално кътче в парка, където ще има много изненади, сподели и пресаташето на „зелено-белите“ Емил Димов.
Приятелски мач между „Отбора на сърцето“ ще се проведе на 5- и (неделя) от 14.00 часа срещу сборен тим от ветерани на „Берое“ и общинари.
Организаторите обещават мащабни тематични балкански концерти с имена като: Гъмзата, Нели Петкова, Люси и Андреас, гостите от Сърбия – музикалната легенда Бобан Здравкович и Трубачи „Цариброд“, също и „Отборът на сърцето“, в състав: Лео, Играта, Спенс, Кристо.
Организатори на фестивала са Община Стара Загора, Фондация „Румънеца и Енчев“ , музикална компания „Селект Мюзик Медиа“ и ПФК „Берое“.


image0 (9K)