Категория: Пътешествие

От този тайнствен остров никой не се завръща

Езерото Туркана в Кения има зловеща слава. А “Южният остров” или “Envaitenet”, което в превод от езика на местните племена означава “без завръщане”, е носител на тази репутация. Защо ли?….

В кои страни можем да пътуваме свободно

Пандемията от COVID-19 не затихва, а това може да доведе до поредната несигурна година за туристическата индустрия. Държавите по света продължават да имунизират само най-уязвимите си граждани. Великобритания вече е….

Пътуване със самолет по време на пандемия. Инструкции и реалност при излитане от София

 През изминалата седмица си позволих да пътувам до Франция. Беше планирано преди пандемията. Не бях убедена, че ще тръгна, докато не се озовах в самолета. До последно смятах, че това….

Хуан Балестеро, който прекоси океана, за да е с родителите си по време на пандемията

Хуан Мануел Балестеро Когато на 20 март правителството в Аржентина въвежда задължителна карантина заради пандемията с коронавирус, Хуан Мануел Балестеро е на хиляди километри от дома, на португалския архипелаг Мадейра…..

Сицилия плаща половината от самолетния билет и нощувка в хотел, за да върне туристите отново

Сицилия предлага да плати половината от самолетния билет и една нощувка в хотел на туристите, за да ги окуражи да се върнат там след края на извънредните мерки заради коронавируса…..

Мистериозен кратер съвсем заслужено е кръстен „Планината на съкровищата“

Кратер, образуван от разбил се в Земята метеорит или останки от огромен спящ вулкан – това са възможните обяснения за произхода на Кондьор, който изглежда сякаш се намира на друга….

Популярно британско издание разкри кои са нaй-cигурнитe туриcтичecки дecтинaции

Бългaрия, Мaлтa и Кипър ca cрeд нaй-cигурнитe туриcтичecки дecтинaции в Eврoпa, cъoбщи бритaнcкoтo издaниe „Cън“ (thesun.co.uk). Нашата страна и двете островни държави ce пocoчвaт кaтo бeзoпacни зa пътувaния. Дo тoзи….

Коледната приказка на северния холандски град Алкмар

Най-големият чар на северния холандски град Алкмар е неговият средновековен център, а той по време на Коледните празници е прекрасен! И тук хората свещенодействат за любов. Огромното живо Коледно дърво….

Пленително холандско градче, запазило средновековния си дух и история

Ако планирате ваканция и ви се иска да попътувате по-далеч, не се колебайте да посетите едно градче в Холандия, което ще ви плени със своята средновековна архитектура, с къщи, накацали….

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!