Категория: Анализи

Анализи на важните новини, отразяващи се на живота ни следствие от политически, икономически и социални процеси.

През погледа на главния редактор: Словоблудството не е свобода на словото точно както свободата не е слободия

Живка Кехайова Словоблудството не е свобода на словото точно както свободата не е слободия. Дрънканиците на Волгин и подобните му, наричани фолклорно „четирихилядници“ не са свобода на словото. Доказателство: Необходимите….

През погледа на главния редактор: Липсата на почтеност е онова, което ще довърши цивилизацията

Живка Кехайова Липсата на почтеност е онова, което ще довърши цивилизацията Днес САЩ, Великобритания и Германия в един глас отказаха на Украйна изтребители. Защо? Бях бясна, когато прецакаха гаднярски Грузия,….

През погледа на главния редактор: Отмъщението на русофилите – в проект, представящ България във Венеция

Живка Кехайова Отмъщението на русофилите явно е представено в проект, представящ България във Венеция Позорен и срамен проект ще представлява България на най-авторитетното в света архитектурно биенале, провеждащо се във….

През погледа на главния редактор: За съдебната реформа и националните предатели

Живка Кехайова За съдебната реформа и националните предатели Като не чуха господа полотиците, когато преди избора на Гешев им предлагах двете групировки да си изберат двама главни прокурори, които да….

През погледа на главния редактор: Русия е една „сбъркана държава“, русияните – „сбъркан народ“

Живка Кехайова „Русия е една „сбъркана държава“, русияните – „сбъркан народ“. Националпатриотите се забъркаха в авантюра, всичко се разпада – и за мен, и за страната“. Последната формулировка не е….

През погледа на главния редактор: Изненадващо добра, или изненадващо лоша комбинация ще е

Живка Кехайова Изненадващо добра, или изненадващо лоша комбинация ще е 2:1 на ПП и ДБ? За крайните фенове, третиращи политическото представителство като битка за Купата на България (не по-различна от….

През погледа на главния редактор: Жанрове на българската политика

Живка Кехайова Жанрове на българската политика През последните години българската политика сменя жанровете, но не и определението „тъпа“. Само за две години минахме от тъп политически екшън, през тъпа политическа….

През погледа на главния редактор: Има ли кой да разследва зависимостите на Радев?

Живка Кехайова Има ли кой да разследва зависимостите на Радев? И защо не ги? Цитираните от всички руски медии словоблудства на Радев не са нови за него. Новото е, че….

През погледа на главния редактор: Аналитичен виц вместо анализ

Живка Кехайова Аналитичен виц вместо анализ ще ви предложа днес. Вицът е стар и абсолютно политически И преди съм се позовавала на него, но днес е още по-актуален заради разговорите,….

През погледа на главния редактор: Голямо шубе е явно да се седне заедно и публично на масата 

Живка Кехайова Голямо шубе е явно да се седне заедно и публично на масата Вчера се пошегувах в коментар под един пост, че лидерската среща, която инициира Нинова явно е….

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!