Категория: Анализи

Анализи на важните новини, отразяващи се на живота ни следствие от политически, икономически и социални процеси.

През погледа на главния редактор: България се върна на европейската карта, но е време и да отстоява мястото си на нея

Живка Кехайова България се върна на европейската карта, но е време и да отстоява мястото си на нея Съгласна съм с министър Тагарев, че България най-сетне се върна на европейската….

През погледа на главния редактор: Забраната за внос на украинско зърно в България падна

Живка Кехайова Забраната за внос на украинско зърно в България падна. Парламентът днес гласува за това Володимир Зеленски написа: “Благодарен съм на България за решението ѝ да не удължава ограниченията върху….

През погледа на главния редактор: Кандидатите за кмет в Стара Загора

Живка Кехайова Кандидатите за кмет в Стара Загора Към момента са известни кандидтите за кмет на община Стара Загора: Живко Тодоров (ГЕРБ), Мария Динева (БЗНС), проф. Иван Върляков (БСП). За….

През погледа на главния редактор: Използвайте преференциите

Живка Кехайова Използвайте преференциите Непосредствено преди местните избори изборите, пак ще напомня. Време е обществото ни да свикне да използва преференциите, за да има реален мажоритарен избор – това е….

През погледа на главния редактор: Утре призори, вдигнете очи към небето

Живка Кехайова Утре призори, вдигнете очи към небето! С просто око, казват учените, ще можем да видим уникална комета, при това във възможно последната й поява на света. Зелената комета….

През погледа на главния редактор: Индийците са по-свободолюбиви и решителни от нас

Живка Кехайова Индийците са по-свободолюбиви и решителни от нас Индия си сменя името. На 18 септември парламентът в Индия се събира на извънредно заседание, на което се очаква посредством конституционни….

През погледа на главния редактор: Коя е най-опасната болест?

Живка Кехайова Коя е най-опасната болест? „Най-опасната болест е мисленето – тя е неизлечима“ – казва Ремарк. Безкрайно го обичам като автор, но тук е сбъркал. Явно някой, някъде, отдавна….

През погледа на главния редактор: Трудно ми е да си представя, защото целта съвсем не е 3 март

Живка Кехайова Трудно ми е да си представя какво точно трябва да получиш, за да плюеш публично върху името си, включвайки се в комитета на Радев (Инициативния комитет за референдум….

През погледа на главния редактор: Честит национален празник на Украйна!

Живка Кехайова Честит национален празник на Украйна! Както почти всички нации, които не са монархии, или диктатури, Украйна празнува своя Ден на независимостта! И има правото повече от всякога, защото….

През погледа на главния редактор: Предизборните гаври продължават

Живка Кехайова Предизборните гаври продължават На местните избори в София щяло да има широка лява коалиция, съобщиха днес от крайно затихващото ляво.  БСП и обединение „Левицата“ ще се явят заедно….

През погледа на главния редактор: Отново предупреждавам – сменете PR-ите

Живка Кехайова Отново предупреждавам – сменете PR-ите Не знам как точно си ги избират и кой точно приема творенията на политическите PR-и, но с всяка кампания нещата стават все по-неадекватни….