Категория: Анализи

Анализи на важните новини, отразяващи се на живота ни следствие от политически, икономически и социални процеси.

През погледа на главния редактор: Шумът нищо не доказва…

Живка Кехайова  „Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета“, казва Марк Твен. Думите му са особено валидни за политиката….

През погледа на главния редактор: Нека да сме наясно с някои неща, а?

Живка Кехайова Нека да сме наясно с някои неща, а? Ще започна от нашумялата интрига: „Петков в bTV“. Нямам никакво намерение да се чудя и обяснявам що медията и Цънцарова….

През погледа на главния редактор: Случващото се в Иран е важно за света като войната срещу Украйна

Живка Кехайова Случващото се в Иран е важно за света като войната срещу Украйна не само защото и в Иран, и в Русия става дума за режими от далечното минало…..

Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет на България: Фашизмът – последният окоп на комунизма

Проф. Момчил Дойчев е написал тази статия точно преди 8 години – на 28 септември 2014 година. Оказва се, че нито тогава, нито досега, няма медия, която да я е….

Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвт на България: Фашизмът – последният окоп на комунизма

Проф. Момчил Дойчев е написал тази статия точно преди 8 години – на 28 септември 2014 година. Оказва се, че нито тогава, нито досега, няма медия, която да я е….

През погледа на главния редактор: Последна предизборна седмица

Живка Кехайова Последна предизборна седмица. След това ще видим кой слугува на Путин, освен общоизвестните Как ще видим? Ще е повече от ясно. Този, който саботира съставянето на редовно правителство….

През погледа на главния редактор: Какво казаха някои от политическите ни лидери за заплахата на Путин и мобилизацията му

Живка Кехайова Какво казаха някои от политическите ни лидери за заплахата на Путин и мобилизацията му Изказванията са по реда, по който са направени във вчерашния ден: Първи се произнесе….

През погледа на главния редактор: Тъпа кампания

Живка Кехайова Тъпа предизборна кампания. Чак неочаквано Мислех си, че партиите са си взели някаква поука и ще започнат да се държат като нормални политически субекти, намиращи се в Европа…..

През погледа на главния редактор: Всъщност задачите на обществото ни се свеждат до 2

Живка Кехайова Всъщност задачите на обществото ни се свеждат до 2 и това става особено ясно в черни дати като днешната Първата е – никога повече да не допускаме подобни….

През погледа на главния редактор: Или се „вземаме в ръце“, или…

Живка Кехайова Или се „вземаме в ръце“, или… България изпадна от групата на най-високо развитите държави в света според класацията на Индекса на човешкото развитие на ООН. Слязохме с четири….

През погледа на главния редактор: Най-голямата политическа грешка на значимите партии, според мен

Живка Кехайова Най-голямата политическа грешка на значимите партии, според мен: „Продължаваме промяната“ – че саботираха влизането ни в еврозоната по начин, който обрича икономиката ни за години напред. ГЕРБ –….

През погледа на главния редактор: Утре е един от трите истински национални празници на България

Живка Кехайова Утре е един от трите истински национални празници на България – 6 септември. Другите са 24 май и 22 септември. Няма да скрия, че за мен 6 септември….

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!