Категория: Анализи

Анализи на важните новини, отразяващи се на живота ни следствие от политически, икономически и социални процеси.

През погледа на главния редактор: Позволиш ли на „своите“ да се държат недостойно, позволяваш на всички

Живка Кехайова Позволиш ли на „своите“ да се държат недостойно, позволяваш на всички Преди ден бе позволено на българска територия, на територията на държава – член на ЕС и НАТО,….

През погледа на главния редактор: На кого отърват истериите с меморандума

Живка Кехайова На кого отърват истериите с меморандума? И това е единствения важен въпрос, чийто отговор трябва да ни дадат и онези, чиито идиотски политически грешки периодично ескалират (създателите на….

През погледа на главния редактор: Окончателна самоидентификация на 19 февруари

Живка Кехайова Окончателна самоидентификация на 19 февруари направи „Възраждане“ Не че не знаехме, че в тази партия не става дума за патриотизъм по отношение на България. Точно преди евроизборите обаче,….

През погледа на главния редактор: Да не извадите очи, вместо да изпишете вежди!

Живка Кехайова Да не извадите очи, вместо да изпишете вежди! Става въпрос за предложението на ППДБ за промени в Закона за съобщенията и ограничаване достъпа до интернет сайтове и адреси…..

През погледа на главния редактор: На 18 февруари, сведете глава пред Левски! Левски не е само революционер – той е първият държавник на бъдещата свободна България

Живка Кехайова На 18 февруари, сведете глава пред Левски! Левски не е само революционер – той е първият държавник на бъдещата свободна България Можем само да съжаляваме, че мнозинството от….

През погледа на главния редактор: За министъра на външните работи

Живка Кехайова За министъра на външните работи Убедена съм, че сглобката няма да се счупи, освен ако не се случи нещо, наистина страховито. Честно казано, не разбирам за какъв дявол….

През погледа на главния редактор: Какво им е на празниците „2 в 1“?

Живка Кехайова Какво им е на празниците „2 в 1“? Утре пак ще се развихрят страстите „Трифон Зарезан“ срещу „Свети Валентин“, вино срещу романтично любов. Виното било наше – православно,….

През погледа на главния редактор: „Възраждане“ тръгна по пътя на „Атака“ – надолу

Живка Кехайова „Възраждане“ тръгна по пътя на „Атака“ – надолу Когато преди време писах, че „Възраждане“ премина пика на политическите си възможности, това предизвика озадачаване. Местният вот доказа, че твърдението….

През погледа на главния редактор: „Дадено ми е“ не е равно на: „Полага ми се“

Живка Кехайова „Дадено ми е“ не е равно на: „Полага ми се“ Това е твърдение, което независимо от верността си, трудно се преглъща. Всички виждаме как ресторантьори и търговци на….

През погледа на главния редактор: В политиката играеш твърдо, само, ако можеш да си го позволиш

Живка Кехайова В политиката играеш твърдо, само, ако можеш да си го позволиш В този смисъл съм много изненадана от публичното изнасяне от Кирил Петков на претенцията му Денков да….

През погледа на главния редактор: Ще е нужна цялостна реконструкция на селското стопанство в Европа и преориентиране на цели сектори

Живка Кехайова Ще е нужна цялостна реконструкция на селското стопанство в Европа и преориентиране на цели сектори Селските стопани от различни браншове протестират из Европа, включително у нас. Със сигурност….