Категория: Добрата новина

Информация от категорията на добрата новина за успехи, събития с позитивен знак, проявена съпричастност, подкрепа, придобивки за общността, проявена гражданска доблест и активност

Merry Christmas

Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете добри!Весели празници! Бъдете….

Обичаите в България и Северна Македония сравняваха учители от двете държави

Има ли разлика в традициите и обичаите за празнуване в България и  Северна Македония ? На този въпрос се опитаха да отговорят учители от двете страни на проекта на Фондация….

Трогателната история на бебенцето, родено едва 700 грама и ръст от 31 сантиметра

Лекарите от УСБАЛАГ „Селена“ спасиха бременност, а след това и живота на недоносеното бебе. Малката Кристияна, за която няколко лекари препоръчали да бъде прекъсната бременността, беше изписана от специализираната болница….

Старозагорска шампионка по танци предизвика Бойко Борисов на горещо танго!

Добре познатато ни златно момиче Галина Герогиева, което донесе златото на България по латиноамерикански танци взриви столичните и местни медии, като изригна: „Предизиквам Бойко на танго, Слави ми е висок!“….

„Мисис България“ 2020 продаде короната си, за да помогне на дете със здравословни проблеми

26-годишната Калина Иванова, която стана първа подгласничка на „Мисис България“ 2020, продаде короната си, за да помогне на дете със здравословни проблеми. Малката Велина има тумор в мозъка и Спешно….

Доброто по Коледа: Българска общност в Германия изпрати подаръци на Западна България

Кашоните с лакомства, дрехи, обувки, играчки тръгнаха към Северозападна България. В българското училище „Паисий Хилендарски“ в Дортмунд тишината е нарушена. Кашони и пликове се подреждат грижливо. Въоръжени с химикал, списък….

Младоженци, които живеят в Швеция, дариха парите от букетите на детско отделение

Младоженците дариха парите от букетите от сватбата на Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас. Ренета и Стоян Николови са заедно от 11 години, но станаха семейство на 2 октомври т…..

Безценно! Прекарал си COVID? Посади дръвче – подаряват ти го мечтатели, които променят всичко с любов и работа

Доброволческата организация Зеленият Отбор на България предоставя безплатни фиданки на желаещите да засадят дръвче. Тяхната идея е представена от Калин Христов с пост във фейсбук по следния начин: „Вчера засадих….

Мъж оцеля след 222 дни в кома с COVID-19, инфаркт, инсулт и сепсис

Историята на 56-годишния таксиметров шофьор от Лондон Али Сакалиоглу доказва напълно правотата на фразата „Човек предполага, а Господ разполага“. Мъжът, който е баща на пет деца и дядо на 9….

Двама турци и един палестинец се оказват цивилните герои от терора във Виена

Ето какво пише в профила си Мария Спирова: Реджеп и Микаил спасяват възрастна жена и ранен полицай, отнасяйки ги респективно до ресторант и линейка. Осама оказва първа помощ на полицая…..

Двама българи са кандидати за общински съветници във Виена

Двама българи днес ще се борят да станат част от общинския съвет на австрийската столица Виена, научи dir.bg. Полина Векова и Крум Гергински са издигнати от Народната партия. Полина Векова….