Категория: Стара Загора

Старозагорски новини – събития и новините от Стара Загора и региона.

Предварителен график за миене на улиците в гр. Стара Загора за периода от 25.09.2023 год. до 30.09.2023 год.

от 25.09.2023 год. до 30.09.2023 год. Неделя/Понеделник 25.09.2023 год. 1 бул. „Цар Симеон Велики“ от ул. „д-р Т.Стоянович“ до ул. „Хаджи Д.Асенов“ 2 ул. „Димчо Стаев“ от бул. „Цар Симеон….

Обработват тревни площи против кърлежи в Стара Загора

На 25 септември /понеделник/ ще се извърши дезакаризация на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Обработката ще се извърши в следните райони: кв. „Зора“ – 21.30 ч, кв.“Кольо….

Културен афиш 25 септември – 1 октомври

25 септември, /понеделник/  Международен куклено – театрален фестивал за възрастни „Pierrot“ /23 – 29 септември 2023/ Майсторски клас по анимация на Компот Колектив Показване на резултатите 14.00 ч., Регионална библиотека….

Три максимални резултата в 10 – тия финал на турнира „Математическа дъга“

На 22 септември 2023 г. във фондация „Миню Балкански“, с. Оряховица, се проведе финала на десетото  издание на турнира „Математическа дъга“. Финалът се проведе върху 7 задачи за всеки клас….

Български звезди пеят на благотворителен концерт за Ники от Гълъбово на Летния театър

На 26 септември (вторник) плеяда български звезди ще се качат на сцената на Летния театър в Стара Загора, за да пеят благотворително в името на Николай Николаев от Гълъбово. Началото….

Нощ на изкуствата 2023 ще радва старозагорци и гости на града с богата програма

За осемнадесети път Община Стара Загора организира „Нощ на изкуствата”. Тя ще се проведе на 29 септември, от 19.00 до 24.00 часа. Старозагорските музеи, галерии, библиотеки, културни институти, както и….

С тържествен общоградски ритуал в Стара Загора отбелязаха 115 години независима България

Днес се навършват 115 години от паметната дата 22 септември 1908 г., когато е обявена Независимостта на България. По традиция, Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада организираха тържествен….

Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод 22 септември

Уважаеми старозагорци, 22 септември е знакова дата в българската история. Денят, в който е обявена Независимостта на България, е символ на успехите, породени от единомислие, от общата енергия и вяра….

ДГ „Светулка“ с полезна инициатива по повод Седмицата на мобилността

По повод Европейската седмица на мобилността /16 – 22 септември /, децата от четвърта група от Детска градина „Светулка“ традиционно проведоха своята инициатива за безопасност на пътя. Заедно с директора….

Модерна многофункционална зала отвори врати в Международния младежки център

С водосвет започна церемонията за официално откриване на Многофункционална зала за свободно време и занимания. Новата придобивка е част от Международния младежки център в Стара Загора. Тя е изградена по….

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за съставите на СИК в Стара Загора

Партиите и коалициите, които ще участват в местните избори на 29 октомври, не постигнаха съгласие за съставите на Секционните избирателни комисии в Стара Загора. Това стана ясно по време на….

50 години празнува Спортен клуб за здраве и активно дълголетие „Аязмото“

В Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, Спортен клуб за здраве и активно дълголетие „Аязмото“ отбелязаха своята половинвековна годишнина. С композиция от спортни упражнения членовете на клуба дадоха началото….