Категория: Култура

Събития и новини за култура, културни прояви и събития.

„Който не работи, не трябва да яде“. Приказката, разказана от Ран Босилек

С пиесата „Който не работи не трябва да яде“ ще посрещне малките, големи и още по-големи зрители Кукленият театър в Стара Загора в събота в 11 часа. В едно село….

Алекс Сърчаджиева покорява Европа с моноспектакъла си „На живо“

На турне из цяла Европа потегля българската актриса Александра Сърчаджиева, която на 27 януари ще гостува в Стара Загора с емблематичния си моноспектакъл „На живо“ – в Културния център (Синдикалния….

„На живо“ с Алекс. Идеята й хрумва след случка два месеца след смъртта на Иван Ласкин

Дългото чакане на старозагорските фенове на чаровната Александра Сърчаджиева и емблематичния й моноспектакъл „На живо“ е на приключване. 27 януари е денят, когато те ще посрещнат актрисата, която ще гастролира….

Новогодишна наздравица в Операта. Емир Нуханович, миротворецът на диригентския пул

„Новогодишна наздравица” в Операта ще бъде представена за пети път на старозагорска сцена на 31 декември, от 18 часа. Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключителната творческа 2021….

Новогодишна наздравица в Операта. Ерик Бретон и неговите пътешествия в музиката

„Новогодишна наздравица” в Операта ще бъде представена за пети път на старозагорска сцена на 31 декември, от 18 часа. Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключителната творческа 2021….

„Благословията на българската сурвачка“. От Древноста до днес

Творческо ателие „Благословията на българската сурвачка“ организира РИМ – Стара Загора днес от 14 до 16 часа. Дряновата сурвачка (сурукница, сурвакница, сурвакия), традиционно използвана в България на Васильовден (1 януари),….

Ралица Райкова. Тихата къща

Както ЗАРАТА писа, младата поетеса, 22-годишната Ралица Райкова е тазгодишният лауреат на наградата „Златното яйце“ от 38-мото издание на Националния младежки литературен конкурс „Веселин Ханчев“ в Стара Загора – за….

„Бохеми“ на Пучини тръгва с фалстарт, за да остане предълго на оперните сцени

Операта на Джакомо Пучини „Бохеми“ вече е емблематично заглавие за Държавна опера – Стара Загора. Премиерата й беше на 31 март 2017 г.  А утре, 16 декември 2021-ва почитателите ще….

Пучини живее в грях с банкерска съпруга, после се жени за нея. Ревността й ги разделя

Операта на Джакомо Пучини „Бохеми“ вече е емблематично заглавие в афиша на Държавна опера – Стара Загора. Премиерата й беше на 31 март 2017 г.  А утре, 16 декември 2021-ва….

Куклената пиеса „Елхата“ в Стара Загора. Авторката й сама илюстрира книгите си

„Елхата“ е спектакълът за деца на Кукления театър – Стара Загора, който в неделя в 11 часа ще посрещне своите малки и по-големи приятели. Автор на пиесата е финландска шведскоезична….

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!